četvrtak, 19. srpnja 2018.

Turski burek od mesa i kupusa/Lahanalı Kolay Börek

Jedan jako ali jako fini burek od kupusa ,mesa i mrkve fino začinjen i drugačije slagana.Možete ga servirati kao doručak ,glavno jelo uz jogurt za ručak ili večeru . Stari recept na coolki evo novi na blogu, nažalost ne stignem sve recepte prebaciti ovdje a moram priznati i da jako slabo ulazim na coolinariku, hvala Jeki na ovome inače bi ostao zaboravljen na coolinarici.Ovaj burek obožavaju moji doma a nijedan gost se nije bunio na njemu, divan sočan i hrskav.Uživajte!

 Sastojci 4 osobe


 Tijesto: 
7-10 gotovih listova jufke

50ml maslinovog ulja 

Nadjev: 

250g mljevene junetine 

200g ribano kupusa/sitno narezanog 

1 veća mrkva 

2 srednja luka

 2žlice nasjeckanog svježega peršina

 1žličica soli 

1žličica papra

 1žličica mljevene paprike

 1žličica kumina

 Preljev: 

2 jaja 


300ml mlijeka


 50ml ulja 


100g ribano sira


 1paketić praška za pecivo 


prstohvat soli 


Priprema:

Nadjev; Nasjeckate sitno luk,kupus i naribate mrkvu. U tavu stavite maslinovo ulje pa na njemu prvo izdinstate luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju. Dodate mljeveno meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodate kupus i mrkvu.Nastavite još par minuta pržiti da sve uvene i poveže se. Posolite, poparite, dodate kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro promiješate, maknete s vatre , isprobate ako vam odgovara slanost i začini ostavite da se malo ohladi. 

2. Pripremite kalup/slaganje bureka: Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem pa stavite papir za pečenje.
Uzmite dvije jufke , premazite i njih lagano uljem preklopite pa ih zajedno zgužvate na dno kalupa. Uzmite slijedeću jufku, raširite je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice, ja prije nego počnem podijelim nadjev tako da u svaku jufku dođe isto nadjeva))kao na slici , zarolaj te i narežite(ja na 10 kom).Narežane krugove okrenete okomito pa u krug slažite u kalupu.Ponavljate postupak dok ne potrošite nadjev.
3. Preljev: U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za pecivo izradite sve vilicom ili pjenjačom da se sve poveze.Prelite burek u kalupu.
4. Stavite burek peci u zagrijanu pećnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min. 5. Slika prelivenog bureka.
Fini hrskavi, zapečeni burek.

Broj komentara: 6:

  1. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
    ดูหนัง

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I'm glad you came back,thank you so much, a lots of greetings :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname