Jedan jako ali jako fini
burek od kupusa ,mesa i mrkve fino začinjen i drugačije slagana.Možete ga
servirati kao doručak ,glavno jelo uz jogurt za ručak ili večeru . Stari recept na coolki evo novi na blogu, nažalost ne stignem sve recepte prebaciti ovdje a moram priznati i da jako slabo ulazim na coolinariku, hvala Jeki na ovome inače bi ostao zaboravljen na coolinarici.Ovaj burek obožavaju moji doma a nijedan gost se nije bunio na njemu, divan sočan i hrskav.Uživajte!
Sastojci 4 osobe
Tijesto:
7-10 gotovih listova jufke
50ml maslinovog ulja
Nadjev:
250g mljevene junetine
200g ribano kupusa/sitno narezanog
1 veća mrkva
2 srednja luka
2žlice nasjeckanog svježega peršina
1žličica soli
1žličica papra
1žličica mljevene paprike
1žličica kumina
Preljev:
2 jaja
300ml mlijeka
50ml ulja
100g ribano sira
1paketić praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
Nadjev; Nasjeckate sitno luk,kupus i naribate mrkvu. U tavu stavite maslinovo ulje pa
na njemu prvo izdinstate luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju. Dodate mljeveno
meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodate
kupus i mrkvu.Nastavite još par minuta pržiti da sve uvene i poveže se. Posolite, poparite, dodate kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro
promiješate, maknete s vatre , isprobate ako vam odgovara slanost i začini ostavite da
se malo ohladi.
2. Pripremite kalup/slaganje bureka: Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem
pa stavite papir za pečenje.
Uzmite dvije jufke , premazite i njih lagano uljem
preklopite pa ih zajedno zgužvate na dno kalupa. Uzmite slijedeću jufku, raširite je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice, ja prije nego počnem
podijelim nadjev tako da u svaku jufku dođe isto nadjeva))kao na slici , zarolaj te i
narežite(ja na 10 kom).Narežane krugove okrenete okomito pa u krug slažite u
kalupu.Ponavljate postupak dok ne potrošite nadjev.
3. Preljev: U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za
pecivo izradite sve vilicom ili pjenjačom da se sve poveze.Prelite burek u kalupu.
4. Stavite burek peci u zagrijanu pećnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.
5. Slika prelivenog bureka.
Fini hrskavi, zapečeni burek.
Ovo baš dobro izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno mila, pozdrav letiii :-)
IzbrišiI mi ga obožavamo, stvarno odličan recept!
OdgovoriIzbrišiHvala Jeko,:-)
IzbrišiHello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
OdgovoriIzbrišiดูหนัง
I'm glad you came back,thank you so much, a lots of greetings :-)
Izbriši