Ususret Oktoberfestu, predivne bavarske rolice nadjevene paprikom i gljivama u duplo pohane te pečene u pećnici/ja vam gotovo nikad ništa ne pržim u dubokom ulju/, hrskavo i jako fino jelo servirano uz kiseli kupus na bavarski način, milina.
Sastojci;
500g pilećeg fileta bez kože
sol,papar
Nadjev:
150-200g ribanog sira
1luk
1žličica maslaca+mlaz ulja
1 crvena paprika/može rog/
1žlica nasjeckanog peršina
250g nasjeckanih gljiva
sol,papar
Pohanje:
3-4 jaja
sol,papar
5-6žlica krušnih mrvica
5-6žlica lagano smrvljenih kukuruznih pahuljica/ne slatke/
1žlica maslaca
Priprema:
U tavi zagrijete maslac sa mlazom ulja pa dodate sitno nasjeckani luk, pirjate dok luk ne uvene, stavite nasjeckane gljive pa nastavite pirjate dok se gljive ne uprže,dodate na kockice nasjeckanu papriku, začinite solju i paprom pa nastavite pržiti dok povrće ne omekša, maknete sa vatre pa dodate sitno nasjeckani peršin.Pustite da se sve malo ohladi.Za to vrijeme rastucite pileća prsa, te ih posolite i popaprite.
Nadjenete prsica tako da ostavite prostora do kraja mesa, zarolate čvrsto. Odložite dok sve ne potrošite.
Pohate rolice tako da ih prvo uvaljajte u brašno, potopom u razmućena posoljena jaja a nakon toga u lagano posoljene mrvice, potom opet u jaje pa u kukuruzne pahuljice.
Posložite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje , okolo stavite narezani maslac.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/40 min
Super ��
OdgovoriIzbrišiPredobro!❤
OdgovoriIzbriši