nedjelja, 26. studenoga 2017.

Hrskavi mesni zagrisci

Jednostavni mali zagrisci od mesa i lisnatoga tijesta.

Sastojci:/16kom

250g mljevenog mesa

1 manja tikvica

1 manji luk

2 češnja češnjaka

1/2žličice timijana

1/2žličice origana

sol,papar

1/2žličice kumina

1žličica koncentrata rajčice

100ml pilećeg temeljca

1žlica maslinovog ulja

100g naribanog sira


Priprema:

Raširite lisnato tijesto na papir za pečenje, narežite ga na pola, pa svaku polovicu poprečno po pola, podijelite uzdužno po sredini tijesto a potom svaku kocku dijagonalno.Rezacem za pizzu /rotolon/zarežite oko pola milimetra ruba svakog trokuta./vidi sliku/
Napravite nadjev:nasjeckate luk i češnjak, zagrijete maslinovo ulje u tavi, prodinstate luk i češnjak da uvenu, dodati meso, propirjati da se meso ispeče , dodati tikvicu,  nastaviti pržiti dok tikvica ne uvene.Dodat koncentrat rajčice i sve začine, promiješati.Podliti sve temeljcem, pustiti par minuta da sve kuha na laganoj vatri i da se umak skroz reducira.Prebacite sve u drugu posudu ostavite par minuta da se malo ohladi/ne smijete nadjevat na lisnato dok je vruć nadjev/.

Stavite nadjev na trokute pazeći da ne prelazite nacrtani rub.Prospite sirom, pokapate sa još malo maslinovog ulja.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/15-20min ili dok se trokutići ne zarumene i napušu te se miču po papiru, moraju biti hrskavi da čvrsto stoje u ruci.
Servirati toplo ili hladno.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname