srijeda, 21. veljače 2018.

Meza salata od graha i peršina

Jedna vrlo obična namirnica u predivnoj salatici koja će zasjati na vašem stolu.

Sastojci:

400g kuhanog graha/može konzerva

2 mlada luka

4 kisela krastavca

3žlice nasjeckanog peršina

1žličica kopra

sol,papar

na vrh noža ljute paprike

4 žlice maslinovog ulja/više po potrebi/

sok od pola limuna

1/2žličice sumaca

Priprema:

Ako će te kuhati grah noć prije namočite oko 200g suhog graha u hladnu vodu sa prstohvatom sode bikarbone.Ujutro proliti vodu i staviti kuhati grah sa jednim listom lovora.
Pustiti da grah kuha dok ne omekša paziti da se ne prekuha i raspukne.

Nasjeckati svo ostalo povrće na kocke.Na sitno nasjeckani kopar i peršin.
Na dnu posude za miješanje, staviti iscijeđeni sok od limuna, maslinovo ulje, sol i papar, malo ljute paprike, izmiješati vilicom da se stvori emulzija.Dodati ohlađeni ili mlaki grah, sve ostale sastojke, dobro promiješati da se poveže.Ostaviti u frižideru pola sata, izvaditi, promiješati, isprobati okus, doraditi salati.Ostaviti da odstoji sat vremena na sobnoj temperetauri zimi ili ljeti u frižideru.



2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname