utorak, 12. lipnja 2018.

Roza torta

Moja rođendanska torta, maline sir, jednostavno, vrlo svježe i osvježavajuće.Uživajte!!

Sastojci:/kalup za torte 24 cm

Podloga:

75 g maslaca

1žlica ulja

malo soli

2žlice šećera

150g brašna

Biskvit:

150g brašna

25g gustina

160g šećera

1/2 žličice pecivnog praška

5 jaja

5 žlica vruće vode

malo soli

Bijela krema:

200g sirnog namaza

250g  mascapone

400ml vrhnja za šlag

2-3žlice šećera u prahu

malo arome vanilije

Roza krema:

150 g jogurta

125g malina

350 ml  vrhnja za šlag

2-3žlice šećera u prahu

4 lista želetanine/pola kesice

Ostalo:

5 žlica marmelade od malina

2žličice šećera u prahu

250g malina

2 žličice šećera u prahu

maline za ukras

Priprema:


Napravite prvo podlogu  za tortu.Pomiješate sve sastojke u zdjeli za miješane.Kuglu tijesta zamotate pa ostavite stajati na hladnom mjestu pola sata ili dok ne ispečete biskvit.Ohlađeno tijesto razvaljate nabodete vilicom, prospete sa malo šećera u prahu i stavite peći u zagrijanu pećnicu 10min. Izvadite i ohladite.

Biskvit:u zdjelu stavite cijela jaja sa vrućom vodom i šećerom, miksate zajedno dok se jaja ne zapjene i šećer otopi, dodati brašno pomiješan sa pecivnim praškom i solju, zamiješale sve skupa do kraja.U veliki lim od pećnice stavite papir za pečenje prelite svu količinu tijesta za biskvit, izravnate, pospete sa malo šećera u prahu.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C 10min.Izvadite vani i ohladite.


Napravite premaz:
u lončić stavite maline oko 250g zagrijavate maline dok se ne ukuhaju lagano miješajući drobeći vilicom, dodate marmeladu od malina, maknete sa vatre pa nastavite miješati da se sve poveže.Ostavite ohladiti.

Bijela krema:
U zdjelu stavite obje vrste sira dobro ih izradite da se povežu sa šećerom u prahu i aromom vanilije.Na kraju dodati tučeno vrhnje za šlag.Odložite na hladno.

Biskvit premažete marmeladom od maline, pa bijelom kremom.Premažete okruglu podlogu marmeladom.Biskvit po dužini prerežete na 5 dijelova/izmjerite odprilike pedalj/neku budu iste širine koliko to uspijete.

Stavite podlogu od prhkog tijesta .Zarolate prvu traku do kraja/radite pažljivo ne stiskajući da vam ne izađe krema/ stavite je na sredinu prhkog tijesta, stavite slijedeću rolu okolo prve, pa tako sve redom dok ne potrošite sve trake.Odložite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme napravite roza kremu.ispasirate maline štapnim mikserom, namočite želatinu.Zagrijete maline u lončiću na vatri dodate želatini i otopite je.Želatini sa malinama dodate jogurt promiješate.Izradite vrhnje u čvrsti šlag, dodate maline sa jogurtom i želatinom.Pomiješate da se poveže u finu kremu.Premažete 2/3 kreme po vrhu torte, ostatak ostavite za omazati okolo.
Pustite da se sve dobro stisne.




Ukrasite po želji.




2 komentara:

  1. Neobično upakovana torta. Mora da je veoma ukusna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, torta baš lagana i iako izgleda teška u izvedbi jako je jednostavna 👌👌

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname