Moja rođendanska torta, maline sir, jednostavno, vrlo svježe i osvježavajuće.Uživajte!!
2 žličice šećera u prahu
Sastojci:/kalup za torte 24 cm
Podloga:
75 g maslaca
1žlica ulja
malo soli
2žlice šećera
150g brašna
Biskvit:
150g brašna
25g gustina
160g šećera
1/2 žličice pecivnog praška
5 jaja
5 žlica vruće vode
malo soli
Bijela krema:
200g sirnog namaza
250g mascapone
400ml vrhnja za šlag
2-3žlice šećera u prahu
malo arome vanilije
Roza krema:
150 g jogurta
125g malina
350 ml vrhnja za šlag
2-3žlice šećera u prahu
4 lista želetanine/pola kesice
Ostalo:
5 žlica marmelade od malina
2žličice šećera u prahu
250g malina
2 žličice šećera u prahu
maline za ukras
Priprema:
Napravite prvo podlogu za tortu.Pomiješate sve sastojke u zdjeli za miješane.Kuglu tijesta zamotate pa ostavite stajati na hladnom mjestu pola sata ili dok ne ispečete biskvit.Ohlađeno tijesto razvaljate nabodete vilicom, prospete sa malo šećera u prahu i stavite peći u zagrijanu pećnicu 10min. Izvadite i ohladite.
Biskvit:u zdjelu stavite cijela jaja sa vrućom vodom i šećerom, miksate zajedno dok se jaja ne zapjene i šećer otopi, dodati brašno pomiješan sa pecivnim praškom i solju, zamiješale sve skupa do kraja.U veliki lim od pećnice stavite papir za pečenje prelite svu količinu tijesta za biskvit, izravnate, pospete sa malo šećera u prahu.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C 10min.Izvadite vani i ohladite.
Napravite premaz:
u lončić stavite maline oko 250g zagrijavate maline dok se ne ukuhaju lagano miješajući drobeći vilicom, dodate marmeladu od malina, maknete sa vatre pa nastavite miješati da se sve poveže.Ostavite ohladiti.
Bijela krema:
U zdjelu stavite obje vrste sira dobro ih izradite da se povežu sa šećerom u prahu i aromom vanilije.Na kraju dodati tučeno vrhnje za šlag.Odložite na hladno.
Biskvit premažete marmeladom od maline, pa bijelom kremom.Premažete okruglu podlogu marmeladom.Biskvit po dužini prerežete na 5 dijelova/izmjerite odprilike pedalj/neku budu iste širine koliko to uspijete.
Stavite podlogu od prhkog tijesta .Zarolate prvu traku do kraja/radite pažljivo ne stiskajući da vam ne izađe krema/ stavite je na sredinu prhkog tijesta, stavite slijedeću rolu okolo prve, pa tako sve redom dok ne potrošite sve trake.Odložite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme napravite roza kremu.ispasirate maline štapnim mikserom, namočite želatinu.Zagrijete maline u lončiću na vatri dodate želatini i otopite je.Želatini sa malinama dodate jogurt promiješate.Izradite vrhnje u čvrsti šlag, dodate maline sa jogurtom i želatinom.Pomiješate da se poveže u finu kremu.Premažete 2/3 kreme po vrhu torte, ostatak ostavite za omazati okolo.
Neobično upakovana torta. Mora da je veoma ukusna.
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno, torta baš lagana i iako izgleda teška u izvedbi jako je jednostavna 👌👌
Izbriši