srijeda, 11. srpnja 2018.

Limun kocke

Evo me konačno sa receptom, hvala na strpljenju i porukama ali nisam stigla nakucati prije, previše toga se dešava, ipak je bez obzira na vrijeme ljeto, pa moramo uživati koliko možemo u druženjima.Dakle divna torta slatko kiselkastog okusa koja osvaja naravno ako s,te kao i ja, ljubitelji ovako osvježavajućih i limunastih kolača.Uživajte!!!

Biskvit:

4 jaja

2 žlice pune gustina

2 žlice pune brašna

malo soli

120 g šećera

Krema od limuna:


100ml soka od limuna

100ml vode

1 vanilija puding

150g šećera

50g maslaca

150ml tučeno slatkog vrhnja + 1 žlica šećera u prahu ako je nezaslađeno

Krema od sira:

400g krem sira

150ml vrhnja za šlag

3-4 žlice šećera u prahu

2 kesice šećer vanilije 

1 želatina

Ostalo:/ukrašavanje

250g vrhnja za šlag + šećer u prahu ako je nezaslađen

ukrasi po želji

Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite bjelanjke, izradite te ih zajedno sa šećerom dok ne dobijete čvrstu masu i dok pod prstima više ne osjećate krupni šećer.U zdjelici sa strane stavite brašno, sol i pecivni prašak promiješate.U zdjelu sa tučenim bjelancima dodate žumanjke , promiješate, potom lagano dodati brašno miješati drvenom žlicom lagano da ne izgubite zrak iz bjelanjaka.Prebacite sve u kalup za pečenje 20x30cm na dno stavite papir za pečenje ili sve premažete maslacem i brašnom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 150C/+ vrući zrak/ nekih 15-20min.Gotovi biskvit izvadite da se ohladi.


Dok se hladi napravite kremu od limuna, u lončić stavite sok od limuna i šećer, puding izradite sa vodom sa strane, kad se sok od limuna zagrije i šećer otopi dodati puding, miješati da se puding skuha pa dodati maslac i vrhnje , pustiti da se sve spoji i otopi/ovo je neka varijacija lemon curd recimo/Biskvit prerezati, staviti polovicu biskvita na dno kalupa ,lagano namočiti sa malo mlijeka pa preliti topli lemon curd, staviti drugi dio biskvita isto ga premazati sa malo mlijeka.Pustiti da se hladi u frižideru dok ne napravite kremu od sira.
Krema od sira: želatinu pripremite po uputi na kesici.U zdjelu stavite sir izradite ga sa šećerom u prahu i vanilija šećerom u glatku smjesu.Dodati otopljenu želatinu i tučeno vrhnja.Prebaciti na biskvit.
Ukrasiti po želji, tučenim slatkim vrhnjem, ja sam prelila sa malo karamela umaka.Ohladiti dobro narezati na kocke.

4 komentara:

  1. Samo se divim vašim receptima, hvala vam!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
    ดูหนัง

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I'm glad you came back,thank you so much, a lots of greetings :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname