Evo stiže i recept, sve znam kasnim par dana ali svega čega se nakupilo za napraviti tako da nisam uspjela uhvatiti par minuta mira da ispišem recept.Hvala vam na svim lijepim riječima i kometarima drago mi je da vam se svidio izgled a duboko sam uvjerena da će vam se svidjeti i okus ovog divnog kolača.Kombinacija vanilije i naranče uz šalicu čaja naprosto je neodoljiva.Uživajte!!
Sastojci:/kalup 20cm okrugli
150g brašna/glatko120 g šećera
1 vanilija šećer/žličica arome vanilije
100g maslaca
2 jaja
1/2 pecivni prašak
2 žlice mlijeka
prstohvat soli
korica naranče ili limuna ili kandirane korice
Krema od naranče:
350ml svježe cijeđenog soka od naranče
30g gustina
50g maslaca
120-150g šećera
Priprema:
U zdjelici pomiješate brašno sa pecivnim praškom i prstohvatom soli.U drugoj zdjeli stavite jaja ,šećer,vanilija šećer ,otopljeni maslac ,izradite sve mikserom pa dodate brašno i mlijeko nastavite miješati dok se ne poveže u finu smjesu.
.Na dno kalupa stavite papir za pečenje ili zamastite masnoćom i prospite kalup brašnom.Ulite smjesu su biskvit.Po biskvitu posuti koricu limuna ili naranče ili kandirane korice naranče ili limuna.Zagrijete pećnicu na 180C/pecite biskvit nekih pola sata/Ostavite ohladiti.
Napravite kremu od naranče:u zdjelu lončić na vatru stavite sok od naranče, dodate šećer/napomena ako je narančin sok sladak možete dodati malo manje šećera/ Gusti razmutite u malo vode, dodate u sok, miješate dok se smjesa ne počne zgušnjavati pa dodate maslac, miješate da se maslac spoji sa kremom.Smjesu stavite sa strane da se dobro ohladi i skroz stisne.
Biskvit prerežete na pola nadjene kremom, ostavite pola sata da se sve poveže i stisne do kraja.Prospite šećerom u prahu, narežete na trokute.
Zbilja jednostavno i sigurna sam odlično. I k tome divno izgleda!
OdgovoriIzbrišihvala ti mila mi volimo slatko-kisele kombinacije u kolaču ovi smo baš sa guštom pojeli, hvala ti na komentaru, pozdav leti :-)
Izbriši