ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Piletina u žuto -zelenom

Jedna jako jednostavna i fina pilav piletine, meni je to u dane kad imam puno posla spas, ukipam sve u pećnicu i gotovo zaboravim a zajedno imam fin obrok sa prilogom.Povrće možete birati sami po želji ili po ukusu, sve ostalo su naravno nijanse, dijelove piletine isto  stavite po želji.Jako je fino i sa svinjskim kotletima.Ja sam koristila dio povrća kojeg sam ovo ljeto obarila i spremila u zamrzivač.

Sastojci:

6-7 komada piletine po ukusu

Marinada:

2 žličice curry praha

sol,papar

1žličica slatke paprike

na vrh noža ljute paprike

2-3 žlice maslinovog ulja

1 naribani češanj češnjaka

Povrće:


750g povrća po ukusu/ gotovo smrznuto ili

200g smrznutih fažoleta

1 luk

100g smrznutog graška

3 šake opranog i očišćenog svježeg peršina

200g mrkve

150g cvjetače

2 češanja češnjaka

1/2 žličice kopra

1 žlica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja

1/2žličice origana

1žličica nasjeckanog peršina

Riža:

300g riže/ja sam koristila basmati

350 ml temeljca po želji

1/2žličica soli

1žlica maslaca

Priprema:

Povrće operite narežite na komade.Svježe povrće osim špinata kratko obarite u slanoj vodi  da lagano omekša, Ocijedite ga i odložite do korištenja.Sa smrznutim povrćem/ako koristite / se odnosite po upustvu za uporabu na pakovanju.
U zdjelicu stavite sve sastojke za marinadu, promiješate dobro pa u to marinirate komade piletine.Ostavite stajati bar sat vremena a najbolje cijelu noć.

Keramički pekač dobro premažete maslacem, stavite na dno opranu rižu/ako koristite basmati/ za ostale vrste u ovisnosti o istoj.

U tavi stavite kockice maslaca i maslinovo ulje, pustite da se zagrije pa dodate nasjeckani luk i češnjak , kratko pirjate da luk uvene na srednjoj vatri, dodate ostalo obareno povrće, posolite, poparite, dodate kopar i origano nastavite pirjate da se povrće začini masnoćom .
Povrće stavite na rižu, promiješate, dodate oprani i očišćeni špinat, te komade piletine.
Pokrijete sve prvo papirom za pečenje a potom sa folijom,Pustite da se peče u pećnici na 200C nekih 35min.Izvadite promiješate lagano po potrebi doliti još vode.Pustiti otvoreno da se peče još 20min ili dok piletina ne dobije zlatnu boju.Servirati uz salatu.






Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname