Danas je proljeće zasjalo u mom gradu, ptice, sunce, pa nam je trebao jedan fini sunčani ručak u skladu sa godišnjim dobom.Zima je, ima agruma pa tako i ovaj ručak je u tom stilu.Recept je sa piletinom ali možete raditi i sa puretinom naravno, i svinjetinom a tko voli i sa filetima bijele ribe.
Sastojci:
600g bijelog mesa/piletina, puretine i sl.
2 naranče
1 žličica limuna
sol,papar
1 luk
100ml vode ili temeljca od piletine
2 žlice brašna
100g pistacije/slane
2-3žlice maslinovo ulja
30g maslaca
Priprema:
Piletinu operite narežite na kockice/neka budu otprilike iste kockice/Piletinu pokapati limunom i maslinovim ulje,/1 žlica/ posoliti, popapriti, posuti sa brašnom.Sve premjestiti u sito pa lagano odvojiti višak brašna.
Zagrijati tavu sa ostatkom maslinovog ulja.Na zagrijanom ulju prepržiti piletinu sa svih strana da dobije finu boju.Izvaditi i na toplom mjestu odložiti dok ne napravite umak.Na istu tavu stavite maslaca i mlaz maslinovog ulja, dodati sitno narezani luk, pirjati da uvene.Dodati sok od naranče i temeljac/vodu/ pustiti da kuha par minuta da se zgusne.Dodati piletinu.Kuhati desetak minuta, doraditi po ukusu sa solju i paprom a nekad će vam ako je naranča kiselija trebati i malo šećera .Kad je sve zgusnulo i fino je začinjeno, maknete sa vatre.
Servirati posuti nasjeckanim pistacijama, uz prilog po želji.
Sastojci:
600g bijelog mesa/piletina, puretine i sl.
2 naranče
1 žličica limuna
sol,papar
1 luk
100ml vode ili temeljca od piletine
2 žlice brašna
100g pistacije/slane
2-3žlice maslinovo ulja
30g maslaca
Priprema:
Piletinu operite narežite na kockice/neka budu otprilike iste kockice/Piletinu pokapati limunom i maslinovim ulje,/1 žlica/ posoliti, popapriti, posuti sa brašnom.Sve premjestiti u sito pa lagano odvojiti višak brašna.
Zagrijati tavu sa ostatkom maslinovog ulja.Na zagrijanom ulju prepržiti piletinu sa svih strana da dobije finu boju.Izvaditi i na toplom mjestu odložiti dok ne napravite umak.Na istu tavu stavite maslaca i mlaz maslinovog ulja, dodati sitno narezani luk, pirjati da uvene.Dodati sok od naranče i temeljac/vodu/ pustiti da kuha par minuta da se zgusne.Dodati piletinu.Kuhati desetak minuta, doraditi po ukusu sa solju i paprom a nekad će vam ako je naranča kiselija trebati i malo šećera .Kad je sve zgusnulo i fino je začinjeno, maknete sa vatre.
Servirati posuti nasjeckanim pistacijama, uz prilog po želji.
I ovo mi se sviđa ��
OdgovoriIzbrišiAjde baš mi je drago, pozdrav mila hvala ti na komentarima :-)
Izbriši