utorak, 10. rujna 2019.

Zlatna kifla

Svi mi imamo neke starinske recepte koja stalno radimo a nismo ih još objavili, tako su i ove kifle nekako ostale neobavljene.Kifle su divne mekane punjene šunkom i sirom jednosatne čak i djeca ih mogu raditi .Još jednom vam želim skrenuti pozornost na divno glineno posuđe koje vidite na slici a koje imate za naručiti u Tika.hr shopu , sve preporuke za ovo vrlo zdravo i jako fino posuđe, moja topla preporuka je za kamen za pečenje/ tasty.hr/ na kojem možete peći jako fina peciva, pizze i kruh a ostale stvari  ali o njima kasnije.Uživajte u ovim divni kiflicama.

Sastojci:


500g brašna/glatko

2 žličice soli

1 žlica pecivnog praška/ravna

150ml mlake vode

150ml mlakog mlijeka

1/2 kesice instant kvasca

2 žlice ulja 

Ostalo:

1žumanjak +1/2žličice vode

100g šunke

150g sira/pola na šnite pola naribani



Priprema:

U zdjelu za miješanje dodati ulje, šećer, kvasac, mlako mlijeko i vodu, promiješati.Izvagati brašno izmiejššati ga sa solju i pecivnim  praškom.Postepeno dodavati u zdjelu sa tekućinom miješajući da dobijete glatko tijesto.izručiti tijesto na radnu plohu nastaviti miješati dok se ne dobije fino glatko tijesto.Vratiti ga u lagano nauljenu zdjelu/1 žlica ulja/ pokriti prozirnom folijom , ne smije ulaziti zrak da se tijesto bolje i brže digne. Odložiti na toplom mjestu nekih 45min-1h.

Nakon što je tijesto udvostručio obujam izručiti na na lagano pobrašnjeni radni stol, razvaljati na debljinu oko 2mm. .
Izrezati rotoonom ili reza čem za pizzu kocke oko m8x8 cm mogu biti i manje i veće.Ako vam je pak ovo komplicirano razdijelite tijesto na kuglice pa svaku posebno razvaljate trebalo bi vam ispasti oko 10-12 kom.


Pola sira naribati.Tijesto razrežete na češanj sa gornje strane. na donju stranu složite šunku i sir, na razrezanu stranu stavite naribani sir.
Uzimati komad po koma malo rastegnuti zarolati tako da trakice zarolate zadnje.
Dobro podvucite krajeve da vam ne iscuri sir kod pečenja.
Gotove kifle stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje, pokrite kifle čistom krpom, ostavite ih stajati nekih 20min. na toplom mjestu.
Pecite kifle u zagrijanoj pećnici na 180C/20min.

1 komentar:

Comments system

Disqus Shortname