Sastojci:
4-5 malih kuhanih cikli
5-6 komada malih rajčica
70g feta sira
50g rikule
Marinada:
50g kupina
1/2 velikog krastavca /libanonac
1žlica dijon senfa
sol,papar
40ml maslinovog ulja
1žličica sitno nasjeckanog peršina
3 žlice vode
3 žlice octa
1žličica šećera
1žličica nasjeckanog peršina
Priprema:
Ogulite krastavac, narežite na pola, izvadite špice/najlakše vam je to napraviti malo žličicom za kavu/narezati na polumjesece, Operite kupine.U zdjelu stavite senf, sol,papar, vodu, šećer, ulje i ocat, dobro izmiješajte da se napravi fina emulzija, dodati krastavce i kupine, promiješajte, pustite da se mariniraju pola sata.
Za to vrijeme narežite na tanko ciklu, posložite na tanjur.dodati rajčice, feta sir i opranu rikulu.Sve preliti sa marinadom, ostaviti 10 minuta u frižider. Servirati kao samostalni obrok uz preprženi kruh ili kao ja , prilog uz roštilj.
Nema komentara:
Objavi komentar