Fina, brza lagana tortica od tikvica, bilo da je servirate toplu ili hladnu, možete je servirati za ručak uz salatu, kao snack na moru ili izletu, a gotova u trenu.
Sastojci:
4 male tikvice
300g tijesta za pizzu
1 žlica maslaca + mlaz maslinovog ulja
1 mali luk
3 jaja/L
1/4 žličice naribane kore od limuna
1/4 žličice naribane kore od limuna
2 češanj češnjaka
sol,papar
1žlica naribanog parmezana
1/2žličice origana
1/2žličice nasjeckanog bosiljka
150g ribanog topljivog sira/tipa mozzarella
Priprema:
Operite i narežite tikvice na okruglo.Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi pa na tome prepržite nasjeckani luk, kratko da samo malo uvene pa dodate tikvice i sitno nasjekcani češnjak, miješate pirajajući da sve malo omekša.Maknete sa strane da se malo ohladi.
Na lim za pečenje dimenzija 20x30 razvučete tijesto , jedan centimetar sa strane podignite stjenke.Lim možete nauljiti i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje ja uvijek stavljam papir za pečenje jer mi je tako lakše.
Izradite jaja sa solju i paprom , dodate sir, začine, na kraju prodinstane tikvice. dobro promiješate prebacite na tijesto.Zagladite.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30-35 min.
Pustite da se lagano ohladi ili do kraja, narežite na kocke.