nedjelja, 17. travnja 2016.

"Tulipani"krumpir

4 osobe

Sastojci:

8 srednjih krumpira

80 g maslaca 

150g ribanog sira

1 žlica timijana

1/2 žličice nasjeckanih listića ružmarina

sol,papar 

2žlice maslinovog ulja

Priprema:

Operite i ogulite krumpir od kore.Donji kraj krumpira izrežite ravno da krumpir može stajati.Oštrim nožem režite krumpir na centimetar široke trakice pazite da se ne odvoje od dna.Narezani krumpir stavite u zdjelu za pečenje .Raširite malo fetice krumpira pa u svaki stavite komadić maslaca.Posolite i poparite krumpir te ga pospite nasjeckanim ružmarinom i timijanom ako volite možete dodati i malo nasjeckanog češnjaka.U svaki krumpir stavite naribani sir.Stavite peci u zagrijanu pećicu na 1180C/40 min.na donju vodilicu pećnice.Prije pečenja možete pokapati sa malo maslinvog ulja.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname