Poznata perzijska salata koja je u toplim danima paše uz sve ,kao meza iz doručak uz masline ,sir ,namaze ,jaja ,uz fini pilav za ručak ili nekakav roštilj za večeru .Što duže stoji ova salata je sve bolja ,držite je samo na hladnom mjestu .Tajna ove salate je u svježim namirnicama i metvici .Uživajte!
Sastojci:
3 srednje rajčice
3 krastavca/manja ili 1 libanonski krastavac
2 mlada luka
3 žlice nasjeckane svježe mente
3 žlice nasjeckanog lišća peršina
Preljev:
3žlice maslinovog ulja
3žlice soka od limuna
1/2žličice soli
1/2žličice svježe mljevenog papra
Priprema:
Na dno keramičke posudu za salatu stavite sastojke za preljev izradite vilicom da se sve poveže i sol otopi .Dodate nasjeckano povrće i začine za salatu .Sve skupa dobro promiješate .odložite na hladno mjesto.
Nema komentara:
Objavi komentar