petak, 26. kolovoza 2016.

Bashkir tikvice

Tikvice punjene heljdom i mljevenim mesom .

Sastojci:

1žlica heljde /1h namočena u hladnoj vodi

250g mljevenog mesa

3-4 tikvice

2 manje mrkve 

3 češanja češnjaka

sol,papar

120g sirnog namaza

100g naribanog sira

prstohvat origana

Priprema:

Tikvice operite i narežite na fete iste debljine .Izdubite ih .U zdjelu stavite namočenu heljdu ,sol,papar,origano ,naribani češnjak i naribanu mrkvu pa sve dobro izradite da dobijete glatku smjesu za punjenje.Napunite tikvice.

Posložite nadjevene tikvice u dublju keramičku zdjelu .Premažete ih po vrhu sirnim namazom..Ulijete u posudu vode da bude malo više od polavine tikvica .Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C/40-50min.Po potrebi tokom pećenja dolijete još vode ako je suho.Pet minuta prije kraja pospete naribanim sirom ,pustite da se sve zapeče.
Servirate toplo uz kuhano povrće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname