Ruske rolice od krumpira i mesa ,zapečene u pećnici ,jos jedno rusko jelo jednostavno u pripremi i jednostavnih sastojka.
Sastojci:
Kora/tijesto od krumpira:
600-700g krumpira
1 jaje
150g brašna
sol
Meso:
500g mljevene junetine
2 žlice kiselog vrhnja ili gustog jogurta
1žličica mažurana
1češanj češnjaka
malo ljute paprike
sol,papar
100g ribanog topljivog sira
Priprema:
U slanoj vodi skuhate krumpir u kori .Lagano ga ohladite i ogulite ,izradite ga gnječilicom za krumpir do pirea ako baš želite stvarno finu teksturu možete ga propasirati kroz sito ali to zaista nije nužno.Dodate sve ostale sastojke izmješajte u tijesto/ po potrebi možete dodati još malo brašna..
Meso stavite u zdjelu dodate sve sastojke i obavezno kiselo vrhnje ili jogurt /to će dati dodatnu sočnost ovom jelu/dobro sve promiješate .
Tijesto razvaljate u tuljak pa podijelite na 8 dijelova ,možete i na 12 ako želite da vam budu manje .Podijelite i nadjev na onoliko dijelova koliko imate tijesta .Razvaljate svaki dio tijesta nadjenute ga cijelom dužinom nadjevom ,zarolate i složite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Rolice pečete 25 min u zagrijanoj pećnici na 200C//zadnjih 5 min.stavite/prospite po rolicama naribani sir pa nastavite peći da se sir otopi.
Gotove rolice izvadite na protvan ,pustite da se lagano ohlade .Ja sam servirala uz pečene paprike u umaku od tikvica a vi možete sa povrćem po želji.
Sir ne ide nadjev ?
OdgovoriIzbrišiPozz Antune ,ne sir ne ide u nadjev ,sir se prospe samo po vrhu ,hvala na komentaru veliki pozz saljem:-)))))
OdgovoriIzbriši