utorak, 23. kolovoza 2016.

Hrskave rolice od krumpira i mesa

Ruske rolice od krumpira i mesa ,zapečene u pećnici ,jos jedno rusko jelo jednostavno u pripremi i jednostavnih sastojka.

Sastojci:

Kora/tijesto od krumpira:


600-700g krumpira

1 jaje

150g brašna

sol


Meso:


500g mljevene junetine

2 žlice kiselog vrhnja ili gustog jogurta

1žličica mažurana 

1češanj češnjaka

malo ljute paprike

sol,papar

100g ribanog topljivog sira


Priprema:

U slanoj vodi skuhate krumpir u kori .Lagano ga ohladite i ogulite ,izradite ga gnječilicom za krumpir do pirea ako baš želite stvarno finu teksturu možete ga propasirati kroz sito ali to zaista nije nužno.Dodate sve ostale sastojke izmješajte u tijesto/ po potrebi možete dodati još malo brašna..
Meso stavite u zdjelu dodate sve sastojke i obavezno kiselo vrhnje ili jogurt /to će dati dodatnu sočnost ovom jelu/dobro sve promiješate .
Tijesto razvaljate u tuljak pa podijelite na 8 dijelova ,možete i na 12 ako želite da vam budu manje .Podijelite i nadjev na onoliko dijelova koliko imate tijesta .Razvaljate svaki dio tijesta nadjenute ga cijelom dužinom nadjevom ,zarolate i složite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Rolice pečete 25 min u zagrijanoj pećnici na 200C//zadnjih 5 min.stavite/prospite po rolicama naribani sir pa nastavite peći da se sir otopi.
Gotove rolice izvadite na protvan ,pustite da se lagano ohlade .Ja sam servirala uz pečene paprike u umaku od tikvica a vi možete sa povrćem po želji.

2 komentara:

  1. Pozz Antune ,ne sir ne ide u nadjev ,sir se prospe samo po vrhu ,hvala na komentaru veliki pozz saljem:-)))))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname