Prefine prhke kuglice kao talijanski klasik.Osim lješnjaka možete koristite i druge orašaste plodove kao na primjer orahe ,bajame ,jako su fini i sa komadičima bijele čokolade.
Sastojci:/20 kom
90g omekšanog maslaca
1limun korica
60g komadića čokolade/suzice
60g narezanih preprženi lješnjaka
1/4 žličice soli
1 jaje/L
1 vanilija šećer
130g brašna/manje više po potrebi
80g šećera
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 180C.
U posudi miješate maslaca sa obije vrste šećera da se sve fino pretvori u kremu i šećer spoji ,dodate sol i jaje pa nastavite miješati dok se i jaje ne spoji.Potom dodate brašno ,lješnjake i čokoladu promiješajte da se poveže.
Pripremite lim za pečenje na njega stavite papir za pečenje napravite kuglice .pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 min ili dok sasvim malo ne porumene .Ostavite par minuta da se malo ohlade pa ih uvaljajte dobro u šećer u prahu.
Mogu dosta dugo stajati a jako fino izgledaju u paketicima .Uživate!!!
ooo,bas su krasni keksici...
OdgovoriIzbrišidivotaa
OdgovoriIzbrišiIsprobani i jako ,jako fini ,hvala puno na receptu!!
OdgovoriIzbrišiHvala vam curke do neba tek sams ad vidjela komentaru ,veliki pozz letiiii.-)))))
OdgovoriIzbriši