Sastojci:
400g kuhanog slanutka
1 mani crveni luk/dvije ljutike
1,5žlica maslinovog ulja
3 kom mladog luka
1,5 žlica lišća peršina
sol,papar
malo ljute paprike/po ukusu
150g mladog sira/feta sir
1žličica jabučnog octa/opcionalno
Priprema:
Ako želite sami kuhati slanutak stavite ga u hladnu vodu preko noci u koji ste stavili na vrh noža sode bikarbone .Sutra dan isperite slanutak ,stavite ga kuhati u konac nekih sat vremena ili dok ne omekša ili 20min u ekspres loncu,nemojte soliti vodu ,možete jedino dodati list lovora.
U zdjelu slanutak ,ako ste ga kuhali pustite da se ohladi .Nasjeckajte luk ili ljutiku ovisno sto cete koristiti pa je par minuta propirjate na vrućem ulju da omekša ,prebacite u slanutak.
Dodate nasjeckani peršin,razmrvljeni sir ,nasjeckani mladi luk ,promješajte .
Posolite i poparite po ukusu ,možete dodat malo ljute paprike ,još maslinovog ulja i ako želite ocat.
Nema komentara:
Objavi komentar