ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Bavarske kremaste jabuke

Jedan vrlo fini kolač , jabuke, orasi, cimet, kad se sve to spoji nastaje prava jesenska rapsodija,a mirisi morati će te sami isprobati .Recept je iz jedne stare Lise.

Sastojci:

Podloga/biskvit/22cm:

125g mljevenih oraha

120g šećera

150g maslaca

1 vanilija šećer

1/2žličice cimeta

3jaja

50g brašna

2 žličice pecivnog praška

prstohvat soli

Krema od jabuke:


800g slatko-kiselih jabuka

100g šećera

1 vanilija šećer

2žlice/pune/pudinga od vanilije/gustin

1/2 limun sok

2 jaja

Ostalo:

3-4 žlice soka od jabuke

250ml vrhnja za šlag

1-2žlice kakaa

Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite maslac sobne temperature/ako ste ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu odmah će popustiti/dodate šećer/obje vrste/nastavite miješati da se spoji i maslac zapjeni.Zagrijete pećnicu na 170C.
U smjesu od maslaca dodate jedno po jedno jaje iza svakog jaja dugo miješate da se spoji, dodate brašno pomiješamo sa solju i pecivnim praškom te mljevene orahe i cimet, nastavite miješati.Prelite smjesu u okrugli kalup za torte/može i neki po vašoj želji, nemojte ga zaboraviti zamastiti/izravnate, stavite peči nekih 25-30min/provjerite čačkalicom/.Izvadite pečeni biskvit lagano ga nakapate sokom od jabuka, pustite da se malo ohladi/nemojte skidati obruč od kalupa/.




Za to vrijeme ogulite i naribate jabuke, stavite u lonac za kuhanje pa dodate dva cijela jaja, šećer, vanilija šećer, sok od limuna i dvije žlice pudinga, stavite na vatru , kuhate sve skupa miješajući da se zgusne.Prelite kremu na biskvit, zagladite.Stavite sve u frižider da se sve ohladi i stisne.
Izradite



 Tortu uresite tučenim vrhnjem i prospite kakaom u prahu.
Pustite da se sve dobro ohladi nekih sat vremena.




Servirati uz kavu.

1 komentar:

Comments system

Disqus Shortname