utorak, 26. rujna 2017.

Jagerschnitzel

Još jedan klasik njemačke kuhinje, jednostavno jelo.Postoji par caka u pohanju koji ovom jednostavnom jelu daju onaj fini šmek.


Sastojci:


10-tak šnicli/svinjetina a može i piletina/

sol,papar


Pohanje:

5-6žlica krušnih mrvica

sol,papar

3-4 jaja

1žličica češnjaka u prahu

3-4 žlice brašna

1žličica ulja

Jeger umak:

500g šampinjon

450ml goveđeg temeljca

100ml finog crnog vina

2 ravne žlice brašna

60ml vrhnja za kuhanje/može i kiselo vrhnje/ja stavim pola pola/pola mlijeka pola vrhnja /

sol,papar

Ostalo:


par žlica ulja

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 200C

Šnicle operite, osušite i lagano ih potucite batićem za meso.Pripremite sve za pohanju, jaja izradite zajedno sa solju paprom i malo ulja/budite lagani sa solju/, mrvice savite u drugu zdjelu te u njih stavite češnjak/1/2žličice/, isto tako dodate malo soli, brašnu isto tako dodate sol i ostatak češnjaka, promiješate.Meso stavite prvo u brašno/otresite višak/ a potom u jaje i mrvice.
Iako pravilo kaže da tada šnicle idu u duboku masnoću/kombinaciju maslaca i ulja/ja ipak to radim u pećnici:papir za pečenje stavite na lim, nauljite ga sa 3 žlice ulja /rasporedite masnoću/pa složite pohano meso.


Pecite meso negdje 20 min .Za to vrijeme napravite umak: u tavu stavite maslac/1žličicu/i jednu žlicu ulja, prepržite sitno nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodate nasjeckane gljive, pirjate dok gljive ne puste vodu i lagano se preprže, dodati brašno, izmiješati, podliti sve vinom i temeljcem, pustiti da prokuha i da se zgusne, dodati vrhnje za kuhanje,/ onoliko koliko je je potrebno ili kombinaciju vrhnja za kuhanje i mlijeka/ umak ne smije biti pregust ni prerijedak a ne smije ni dominirati ,vrhnje  je tu samo za kremoznost i svilekastos umaka nemojte prekrivati okus gljiva sa vrhnjem.




Šnicle izvadite na tanjure po svakom prelite sa  malo umaka,
servirati uz špecle, rižu ,tjesteninu, njoke i sl.
Salata je neizbježna.




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname