Fini prilog od cvjetače i graha .Novi recept na blogu stari na coolinarici/Link/.
250g mini rajčica
1 srednja cvjetača
6 kom ljutike/1 veći crveni luk
1 češanj češnjaka
1/400g Bijelog graha (400 g)
Preljev:
3 lista lovora
100ml vode
50ml maslinovog ulja
1žlica soka od limuna
po 1/2žličice kumina i slatke paprike
1/2žlice kurkume
1žličica crnog sezama
sol,papar svježi peršin
Priprema :
Očistite cvjetaču na cvjetiće, tvrde dijelove odstranite.
Operite rajčicu i podjelite ih na pola. Ocijedite limenku bijelog graha i lagano properite tekućom vodom. Narezite na krupnije komade luk .Nasjeckajte nas sitno češnjak.
2. U posudicu stavite vodu ,ulje ,sok od limuna i ostale začine ,sve izmjesate pjenjačom da se poveze. Prelite preko povrća ,dodate listove lovora.
Stavite peci 1h u zagrijanu pećnicu na 170C, ako želite hrskavu pečenu cvjetaču ostavite peci jos 15 min. duže. Nakon sto je pečeno prospite sa jos malo maslinovog ulja i svježim peršinom. Ako volite malo kompleksnije i neobične okuse dodate zlicu suhog grozda/suvica ili suhih višanja/brusnica.
E, ovo još nisma videla! Pravim prvom prilikom, baš mi se sviđa ideja!
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno:_)
Izbriši