nedjelja, 25. veljače 2018.

Simit Poğaça


Mislila sam jutros staviti novi recept, no kad sam vidjela ovaj kompletno prepisani na coolki, onda je red da ga prebacim  ovdje, no da je to jedini na prvoj strani gotovo svaki reciklirani sa coolke, ne razumijem, isključim se sa iste jer to doista više nema smisla/link/.Fine turske pogačice uz čaj ili kavu ,za doručak uz meze ili kao fina grickalica uz pivo .

Sastojci:


oko 450g Pšenično glatko brašno

 1žlica šećera

1žličica soli

1/2 kesice Kvasca instant

100ml vode

 100ml mlijeka

40ml ulja

100g maslaca

Nadjev.

100g feta sira

 soli po potrebi

Premaz:

3 žlice molasse/med/javor sirup

100ml vode

sjemenke sezama


Priprema:

Napravite tijesto.u lončić stavite ulje i maslac pa pustite da se na srednjoj temperaturi sve otopi.Dodate mlijeko i vodu, promiješate .Sve stavite u posudu za miješanje, pazite da sve bude mlako. U dugoj zdjeli pomiješate brašno, sol, šećer i kvasac.Spojite zajedno mokre i suhe sastojke miješate da se sve poveže, izradite na radnom stolu da tijesto bude glatko.Ostavite tijesto nekih pola sata na toplom mjestu ili sat vremena na sobnoj temperaturi/iako moram priznat sad već u skoro ljetnim mjesecima sobna temperatura i je toplo mjesto/zimi stavite u pećnicu na 50C/procijenite po tijestu kad udvostruči svoj volumen.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.

 3. Posložite simeta na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .U zdjelici pomiješate melasu i vodu da se sve otopi i poveže. Premažete simite kistom ,prospite ih bogato sezamom .Izrežete simite ukoso na par mjesta .Pecite u zagrijanoj pećici na 200C/nekih 20Min ili dok ne vidite da su dobili finu boju i počeli se micati po protvanu.
4. Servirate hladne. 


Broj komentara: 8:

  1. vidjela, a vidjela i mak kifle zarolane, haha, svega, svega..budi pozdravljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam to jučer vidjela ali sad sam pogledala, a koji obraz ljudi moji, pa kakavi su to ljudi, strasnoooo a inace je ta poznata kao totalna prepisivacica, a sta se moze, strasno, puno te pozdravljam hvala ti na pp i komentaru, pozdrav letiii.

      Izbriši
  2. Kako divno izgledaju, rado bih zagrizla

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam draga Dubravka, doista su mekani i fini bas za grickanje uz caj tko nije od slatkih stvari, pozdrav letiiii...

      Izbriši
  3. Nemoj se živcirati zbog Cool. Ja sam zato s nje prije par godina otišla, vratila sam se i obraćam pažnju samo na svoje društvo, a ostalo...... Prepisivanja je bilo i biće, tu se malo što može. Možeš malo komentirati kada netko objavi, ali to je to. Volim tvoje recepte, zbilja su odlični, kao i ovaj. Sve miriši do ovdje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost više se i ne nerviram ali i ne želim se praviti truba i okretati glavu i praviti se da je sve ok barem cu dignuti glas na mom teritoriju, hvala ti puno mila drago mi je da svratiš na blog, puon, puno te pozdravljam :-))

      Izbriši
  4. Upravo tako, ne sekiraj se, bilo i bit će svega uvijek. Ove pogačice su mrak , odlične 👌 pozdrav ti ostavljam 😘

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A Marice moja, kao sto sam napisla ne sekiram se ali sve je otišlo predaleko zato i sama vidiš da ljudi na coolki nema, ja sa puno cura komuniciram i kad vidim da žena uzme mak kiflice i samo im promjeni oblik i objavi kao svoje i to stalno i neprestalno radi sa tuđim receptima, nebi li natrpala inbox onda to nema veze sa receptima nego sa karakterom a ima takvih par na coolki koji su nažalost potvrdili onu došli divlji i potjerali pitome, da stvar bude najbolja ti su premazani svim mastima i redovno promljackaju svakom objavljenom receptu i slici ali vjeruj mi ne da bi dali hvalu ispod recepta, tu su oni da eventulno vide sta ima za njih.Puno te pozdravljam, hvala ti puno na komentaru, stotinu ti pozdrava leti i nemoj sto zamjeriti ja sam ti uvijek iskrena, ljubac :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname