Mislila sam jutros staviti novi recept, no kad sam vidjela ovaj kompletno prepisani na coolki, onda je red da ga prebacim ovdje, no da je to jedini na prvoj strani gotovo svaki reciklirani sa coolke, ne razumijem, isključim se sa iste jer to doista više nema smisla/link/.Fine turske pogačice uz čaj ili kavu ,za doručak uz meze ili kao fina grickalica uz pivo .
Sastojci:
oko 450g Pšenično glatko brašno
1žlica šećera
1žličica soli
1/2 kesice Kvasca instant
100ml vode
100ml mlijeka
40ml ulja
100g maslaca
Nadjev.
100g feta sira
soli po potrebi
Premaz:
3 žlice molasse/med/javor sirup
100ml vode
sjemenke sezama
Priprema:
Napravite tijesto.u lončić stavite ulje i maslac pa pustite da se na srednjoj temperaturi
sve otopi.Dodate mlijeko i vodu, promiješate .Sve stavite u posudu za miješanje, pazite da sve bude mlako. U dugoj zdjeli pomiješate brašno, sol, šećer i
kvasac.Spojite zajedno mokre i suhe sastojke miješate da se sve poveže, izradite na
radnom stolu da tijesto bude glatko.Ostavite tijesto nekih pola sata na toplom mjestu
ili sat vremena na sobnoj temperaturi/iako moram priznat sad već u skoro ljetnim
mjesecima sobna temperatura i je toplo mjesto/zimi stavite u pećnicu na 50C/procijenite po tijestu kad udvostruči
svoj volumen.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.
3. Posložite simeta na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .U zdjelici pomiješate
melasu i vodu da se sve otopi i poveže. Premažete simite kistom ,prospite ih bogato
sezamom .Izrežete simite ukoso na par mjesta .Pecite u zagrijanoj pećici na 200C/nekih
20Min ili dok ne vidite da su dobili finu boju i počeli se micati po protvanu.
4. Servirate hladne.
4. Servirate hladne.
vidjela, a vidjela i mak kifle zarolane, haha, svega, svega..budi pozdravljena.
OdgovoriIzbrišiNisam to jučer vidjela ali sad sam pogledala, a koji obraz ljudi moji, pa kakavi su to ljudi, strasnoooo a inace je ta poznata kao totalna prepisivacica, a sta se moze, strasno, puno te pozdravljam hvala ti na pp i komentaru, pozdrav letiii.
IzbrišiKako divno izgledaju, rado bih zagrizla
OdgovoriIzbrišiHvala vam draga Dubravka, doista su mekani i fini bas za grickanje uz caj tko nije od slatkih stvari, pozdrav letiiii...
IzbrišiNemoj se živcirati zbog Cool. Ja sam zato s nje prije par godina otišla, vratila sam se i obraćam pažnju samo na svoje društvo, a ostalo...... Prepisivanja je bilo i biće, tu se malo što može. Možeš malo komentirati kada netko objavi, ali to je to. Volim tvoje recepte, zbilja su odlični, kao i ovaj. Sve miriši do ovdje!
OdgovoriIzbrišiNažalost više se i ne nerviram ali i ne želim se praviti truba i okretati glavu i praviti se da je sve ok barem cu dignuti glas na mom teritoriju, hvala ti puno mila drago mi je da svratiš na blog, puon, puno te pozdravljam :-))
IzbrišiUpravo tako, ne sekiraj se, bilo i bit će svega uvijek. Ove pogačice su mrak , odlične 👌 pozdrav ti ostavljam 😘
OdgovoriIzbrišiA Marice moja, kao sto sam napisla ne sekiram se ali sve je otišlo predaleko zato i sama vidiš da ljudi na coolki nema, ja sa puno cura komuniciram i kad vidim da žena uzme mak kiflice i samo im promjeni oblik i objavi kao svoje i to stalno i neprestalno radi sa tuđim receptima, nebi li natrpala inbox onda to nema veze sa receptima nego sa karakterom a ima takvih par na coolki koji su nažalost potvrdili onu došli divlji i potjerali pitome, da stvar bude najbolja ti su premazani svim mastima i redovno promljackaju svakom objavljenom receptu i slici ali vjeruj mi ne da bi dali hvalu ispod recepta, tu su oni da eventulno vide sta ima za njih.Puno te pozdravljam, hvala ti puno na komentaru, stotinu ti pozdrava leti i nemoj sto zamjeriti ja sam ti uvijek iskrena, ljubac :-)
Izbriši