Divno jelo tjstenina urolana u mljeveno meso sa umakom od jogurta ili rajčice.Recept je stari /cvrlo stari/ sa coolinarike evo sada i na blogu .Nemojte propustiti ovo napraviti, vrlo je fino i jednostavno još kad se kombinirasa umakom od rajčice ili jogurta sa kiselim vrhnjem, vlascem i češnjakom milina i za oko i za nepsce.Uz ovo vam super paše fina salata.Uživajte!!
1. Napomena:
Bilo bi dobro da za ovo jelo koristite manje masno meso.Najbolje bi bilo zamoliti mesara da vam samelje nemasan komad od lopatice ili buta. U posudu stavite mljeveno meso, dodate jaje, mrvice kruha, sol, papar, kumin i sitno naribani češnjak.Sve dobro dobro izmiješate .Odlomite komadić mesa pa ga prepržite na suhoj tavi da vidite dali vam slanost i začinjenost odgovara. Skuhate tjesteninu u slanoj vodi .Ocijedite te je i properite hladnom vodom. Raširite prozirnu foliju /to je obavezno da možete lakše zarolati,meso raširite po foliji , otprilike 40x40cm,da bude otprilike prst debelo. Složite tjesteninu kao na slici,neka bude uredno i fino poslagano.
Po tjestenine naribate sir i prospite sve sitno nasjekcanim bosiljkom. Zarolate čvrsto uz pomoć prozirne folije.Dobro stisnite krajeve. Odložite u hladnjak nekih pola sata. Zagrijete pećnicu na 180C . Izvadite meso iz folije ,premazite ga maslinovim ulje.Stavite peci na protvan na koji ste stavili papir za pečenje . Pecite nekih 35 min. dok meso ne dobije finu boju.
Sastojci:/4 osobe
750g nemasne mljevene
junetine/janjetine
2 žlice krušnih mrvica
1 jaje/L
sol,papar
vrh noža kumina
250g tjestenine/penete
150g naribanog sira/gauda
1žlica maslinovog ulja
10-tak listova bosiljka
1. Napomena:
Bilo bi dobro da za ovo jelo koristite manje masno meso.Najbolje bi bilo zamoliti mesara da vam samelje nemasan komad od lopatice ili buta. U posudu stavite mljeveno meso, dodate jaje, mrvice kruha, sol, papar, kumin i sitno naribani češnjak.Sve dobro dobro izmiješate .Odlomite komadić mesa pa ga prepržite na suhoj tavi da vidite dali vam slanost i začinjenost odgovara. Skuhate tjesteninu u slanoj vodi .Ocijedite te je i properite hladnom vodom. Raširite prozirnu foliju /to je obavezno da možete lakše zarolati,meso raširite po foliji , otprilike 40x40cm,da bude otprilike prst debelo. Složite tjesteninu kao na slici,neka bude uredno i fino poslagano.
Po tjestenine naribate sir i prospite sve sitno nasjekcanim bosiljkom. Zarolate čvrsto uz pomoć prozirne folije.Dobro stisnite krajeve. Odložite u hladnjak nekih pola sata. Zagrijete pećnicu na 180C . Izvadite meso iz folije ,premazite ga maslinovim ulje.Stavite peci na protvan na koji ste stavili papir za pečenje . Pecite nekih 35 min. dok meso ne dobije finu boju.
Servirati uz neku finu salaticu, umak od rajčice ili jogurta.
Volim ovaj recept isprobala sam ga kad je tek izašao na coolinarici, super, super.������
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno :-)
Izbriši