Donosim vam danas jedan divan kolač od višanja sa pjenastim sirom na vrhu , lagan i fin desert koji će vas sigurno oduševiti.Uživajte u proljeću i suncu uz ove divne kocke koje možete odnijeti i na izlet u prirodu.Kratka napomena, što je kalup manji kolač će biti veći i malo će te ga duže morati peći
Sastojci.
Biskvit:/kalup oko 35x20 cm
250g brašna/glatko
100g maslaca
1 jaje
prstohvat soli
2žlice šećera u prahu
1žličica pecivnog praška/ravna
Višnje:
350g višanja
150ml soka od višanja
2žlice likera od višnje/opcionalno
2-3 žlice šećera/po ukusu
1žlica/puna/gustina
Krema od sira:
750g skute /svježi kremasti sir
5 jaja
70g maslaca
2 kesice šećer vanilije
1puding vanilija
2 žličice gustina/ravne
180g šećera
1-2žličice soka od limuna
Priprema:
Napravite biskvit tako da pomiješate sve sastojke.Kad se spoje, razvaljate na kalup u koji ste prije toga stavili papir za pečenje, prije pečenja lagano tijesto iz bockate vilicom.Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 200C i izvadite ga vani pustite da se hladi dok ostalo ne dovršite.Pećnicu smanjite na 170C.
Ocijedite višnje.U lončić stavite šećer, sok od višnje, liker i gustin, izmiješate sve metlicama i stavite na laganu vatre da se zgusne, dodate višnje/naravno moraju biti očišćene od koštica/ dobro promiješate, odložite sa strane da se ohladi.
Napravite pjenasti sir:Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.Izvažite šećer.Izradite prvo bjelanjke u čvrsti snijeg pa postepeno dodate šećer, nastavite tući bjelanjak dok se šećer pod prstima skroz nije rastopio u bjelanjku.Odložite.
Žumanjke izraditi pjenasto sa ostatkom šećera, dodati sir, vanilija šećer, sok od limuna, gustin, , otopljeni lagano ohlađeni maslac.Sve dobro izmiješati.Drvenom žlicom dodati postepeno bjelanjak u smjesu od sira, lagano miješate da se sve spoji.Odložite sa strane.
Slažemo:
Na polupečeni biskvit dodamo višnje, lagano premažemo, potom dodamo kremu od sira, zagladimo.Vratimo sve u pećnicu na 170C/nekih 45-50min dok se kolač ne napuše i dobije zlatnu boju na vrhu./možda vam malo i ispuca a to ovisi o količini vode u siru/
Pustite da se kolač skroz ohladi.Narežite na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar