ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

Pjenaste kocke od sira i višanja

Donosim vam danas jedan divan kolač od višanja sa pjenastim sirom na vrhu , lagan i fin desert koji će vas sigurno oduševiti.Uživajte u proljeću i suncu uz ove divne kocke koje možete odnijeti i na izlet u prirodu.Kratka napomena, što je kalup manji kolač će biti veći i malo će te ga duže morati peći

Sastojci.

Biskvit:/kalup oko 35x20 cm

250g brašna/glatko

100g maslaca

1 jaje

prstohvat soli

2žlice šećera u prahu

1žličica pecivnog praška/ravna

Višnje:

350g višanja

150ml soka od višanja

2žlice likera od višnje/opcionalno

2-3 žlice šećera/po ukusu

1žlica/puna/gustina

Krema od sira:

750g skute /svježi kremasti sir

5 jaja

70g maslaca

2 kesice šećer vanilije

1puding vanilija

2 žličice gustina/ravne

180g šećera

1-2žličice soka od limuna


Priprema:

Napravite biskvit tako da pomiješate sve sastojke.Kad se spoje, razvaljate na kalup u koji ste prije toga stavili papir za pečenje, prije pečenja lagano tijesto iz bockate vilicom.Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 200C i izvadite ga vani pustite da se hladi dok ostalo ne dovršite.Pećnicu smanjite na 170C.
Ocijedite višnje.U lončić stavite šećer, sok od višnje, liker i gustin, izmiješate sve metlicama i stavite na laganu vatre da se zgusne, dodate višnje/naravno moraju biti očišćene od koštica/ dobro promiješate, odložite sa strane da se ohladi.

Napravite pjenasti sir:Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.Izvažite šećer.Izradite prvo bjelanjke u čvrsti snijeg pa postepeno dodate šećer, nastavite tući bjelanjak dok se šećer pod prstima skroz nije rastopio u bjelanjku.Odložite.
Žumanjke izraditi pjenasto sa ostatkom šećera, dodati sir, vanilija šećer, sok od limuna, gustin, , otopljeni lagano ohlađeni maslac.Sve dobro izmiješati.Drvenom žlicom dodati postepeno bjelanjak u smjesu od sira, lagano miješate da se sve spoji.Odložite sa strane.
Slažemo:
Na polupečeni biskvit dodamo višnje, lagano premažemo, potom dodamo kremu od sira, zagladimo.Vratimo sve u pećnicu na 170C/nekih 45-50min dok se kolač ne napuše i dobije zlatnu boju na vrhu./možda vam malo i ispuca a to ovisi o količini vode u siru/

Pustite da se kolač skroz ohladi.Narežite na kocke.
















Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname