Jako fine tikvice sa daškom orijenta. u recept inaće ide melasa od nara ali vi možete zamijeniti medom.Uživajte uz ove fine tikvice kao prilog ili kao glavno jelo uz rižu.
Sastojci:
3-4 manje tikvice ili dvije veće
1 luk/manje
2 zrele rajčice
2-3 češnja češnjaka
1žličica metvice
3 žlice svijetlog octa
1žličica sjeckanog peršina
1 kocka šećera
2 žlice melase od šipka ili med
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar
Priprema:
Narežite na trake tikvice.Posolite, ostavite sat vremena u cjedilu, nakon toga ih osušiti .Rajčice zarežite na križ kratko potopite u vruću vodu.Izvadite ij , ohladite, ogulite i narežite na kocke.
Tikvice operite od soli, ocijedite.Narezati luk i češnjak, prepržite ih par minuta na vrućem ulju.Dodati tikvice nastaviti dinstati minutu , dvije, dodati rajčicu, peršin i metvicu.
Začinite octom i šećerom.Kuhati sastojke nekih 20 minuta dok ne dobijete divan umak, na kraju dodati melasu od nara ili med.Posoliti i popapriti po ukusu.
Tikvice operite od soli, ocijedite.Narezati luk i češnjak, prepržite ih par minuta na vrućem ulju.Dodati tikvice nastaviti dinstati minutu , dvije, dodati rajčicu, peršin i metvicu.
Začinite octom i šećerom.Kuhati sastojke nekih 20 minuta dok ne dobijete divan umak, na kraju dodati melasu od nara ili med.Posoliti i popapriti po ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar