četvrtak, 25. studenoga 2021.

Tjestenina u finoj kremi od brokule i krumpira


 Jedno staro , seljačko jelo, jednostavno u namirnicama i pripremi ali jako fino i vrlo popularno u ovo vrijeme.

Sastojci:

1 luk

200g fino prošarane pancete

400g brokule/cvjetići

2 srednja krumpira

500g tjestenine

sol,papar

origano

50-100g ribanog parmezana

Priprema:

Skuhati brokulu i krumpir u slanoj vodi ocijediti, sačuvati dio vode od kuhanja.U lonac staviti tjesteninu skuhati ocijediti.

U mikser staviti brokulu i krumpir, dodati 50 ml maslinovog ulja, dodati parmezan, sol,papar, 100ml vode  od kuhanja, origano po ukusu.Izraditi sve u finu kremu odložiti.

Zagrijati ulje u tavi dodati sitno nasjeckanu pancetu , popržiti da ostane hrskava i pusti malo masnoće, staviti kremu od brokule i krumpira pomiješati da se sve fino poveže u glatku kremu po potrebi dodati još malo vode od kuhanja , posoliti, popariti po ukusu.

Na kraju pomiješati kuhanu tjesteninu i sve fino promješati.

Servirati toplo uz salatu i ribani parmezan.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname