Sastojci:
Nadjev:
300g mljevenog junećeg mesa/meso po želji1 žlica ajvara
1žličica koncentrata rajčice
1žlica nasjeckanog peršina/svježeg naravno/
na vrh noža mljevenog kumina i cimeta
3 češanja češnjaka
sol,papar
1/4žličice ljute mljeven paprike
1 luk
1žličica maslaca +1žličica maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
Premaz:
1puna žlica grčkog jogurta1,5žlica ulja
1 jaje
Ostalo:
8 jaja8 komada gotovih listova/kora za pitu/300g
Priprema:
U tavu zagrijete maslac sa uljem dodate sitno nasjeckani luk, prodinstate ga, da uvene, dodati na kockice narezanu papriku/obje vrste/dinstati sa lukom da uvene/nemojte papriku suviše na sitno nasjeckati neka bude malo krupnija/.Kad paprika uvene, dodati češnjak, koncentrat rajčice, ajvar, politi sa žlicom vode, povezati sa lukom.Pomiješati sa mljevenim mesom u koji ste dodali sol,papar,ljutu papriku, cimet, peršin, kumin i cimet.Promiješati da se sve fino spoji, ostaviti stajati na sobnoj temperaturi pola sata.
Napraviti premaz:pomiješati ulje, jogurt i jaje
Motanje:
Izvadite jedan list kore za pite , uhvatite ga po sredini a zatim motate u krug dok ne dobijete ružicu.Ružicu od tijesta stavite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite kore.Svaku prelite, premažete pripremljenim preljevom mazati u sredinu svake stavite nadjev od mesa.
Ponavljati postupak dok ne potrošite sastojke.
Peći u zagrijanoj pećnici na 170C/20min
Pustiti da se malo ohladi servirati uz jogurt.