Sastojci:
400g tjestenine
2žlice ulja/kikiriki ulje bi bilo dobro ali može i obično/
Umak:
1/2žličice šećera
na vrh noža soli
2žlice vode
2žličice light soja umaka
2žličice tamnog soja umaka/može čak i onaj sa gljivama/
2žlice oyster umaka
1/2žličice ulja od sezama
dva mlinca bijelog papra
Ostalo:
5 kom mladog luka
250g šampinjona
200g shiitake gljiva
2žlice ulja
Priprema:
U lončić na vatru stavite vodu, šećer i sol, pustite da prokuha da se otopi šećer, odložite sa strane da se ohladi pa dodati sve ostale sastojke za umak, promiješati, odložiti do korištenja.
Skuhati tjesteninu u vodi, u ovisnosti koju će te kuhati trebalo bi pogledati uputstvo za uporabu iste.Ocijedite tjesteninu/vodu sačuvati/, začinite tjesteninu uljem, dobro je promiješate da se kasnije ne bi lijepila.
Wok dobro zagrijete, kad je zagrijan dodati ulje.Narežete obje vrste gljiva.Narežete mladi luk na koso, zeleni dio odvojite/tanke vrhove bacite ili ostavite za temeljac/i zeleni dio narežete za kasnije.
U wok dodate narezane gljive i bijeli dio mladog luka, pržite minutu uz miješanje.Dodate rezance, nastavite pržiti 20 sek da se kratko preprže, rezanci bi se ustvari trebali zagrijati a potom dodati umak , nastaviti pržiti rezance da se umak fino rasporedi i da jedan dio umaka upije po potrebi dodati žlicu dvije vode od kuhanja rezanaca.
Na rezance potom dodati narezani zeleni dio mladog luka/jednu žličicu odvojite da kasnije pospete/ ostatak zelenog dijela miješate minutu/ovisno koliko su zagrijali rezanci/dok samo malo uvene.
Maknete rezance, prebacite na tanjur, prospite ostatkom zelenog dijela mladog luka.