Još uvijek smo u grčkom tjednu, aromatične palačinke od maslina i paprike dodatno namirisane bosiljkom uz divan grčki dip od feta sira Tirokafteri, staviti ću vam ovdje lin na recept koji sam objavila prije dosta godina na Coolinarici a i napIsati ću recept dolje/LINK ZA RECEPT/kliknite za recept.
Palačinke:
2 pečene oguljene rog paprike
4-5 crnih maslina bez špica
sol,papar
140g brašna
50 ml mlijeka
3 jaja/M
4-5listova bosiljka
Tirokafteri/dip od feta sira/:
300g feta sira
2 srednje paprike
1 mala ljuta papričica/manje više po ukusu
60ml dobrog maslinovog ulja
101/2žlica svijetlog vinskog octa
sol,papar
Priprema:
Prvo napravite palačinke , izradite mikserom masline i pečenje paprike u glatku pastu dodati sve ostale sastojke ako je prerijetko dodati još malo brašna jer to ovise i o paprici .
Smjesu ostavite stajati 20min.pokrivenu.
Za to vrijeme napravite dip: ispecite i ogulite papriku/bilo bi dobro ako imate mogučnosti da je pečete na roštilju/ ogulite je.U posudu stavite papriku, ljutu papriku, feta sir,pa miksate štapnim mikserom da postane glatko dodati maslinovo ulje i ocat.Izmiksati do kraja, posoliti i popariti po ukusu.
U posudu stavite feta sir ,ljutu papriku,pecenu papriku pa miksajte stapnim miksrom dok sve ne postane glatko.
Dodajte maslinovo ulje i ocat .Izmisajte ,posolite i poparite po zelji.
Pustite da se rashladi i frizider.
Servirati uz dip.