petak, 25. listopada 2019.

Tercine sa češnjakom i peršinom

Ja mislim da ste svi mogli primijetiti kako volim peciva sa češnjakom i peršinom, pogotovo mekana i mirisna kojima nitko na stolu ne može odoljeti, takvo je i ovo divno pecivo sa krumpirom i vrhnjem preliveni maslinovim uljem i lagano posuti sa svježe ribanim parmezanom.Pecivo naravno nije problem napraviti treba malo strpljenja i volje kao sa svim pecivima a rezultata senzacija.Uživajte!!!

Sastojci:


500 g glatkog brašna

15o g kuhanog pasiranog krumpira

2 žličice soli

1 žlica šećera/ravna

1 instant kvasac

2 pune žlice kiselog vrhnja 20%

1/2dl ulja

250ml toplog mlijeka

Premaz:

4-5 žlica maslinovog ulja

prrstohvat soli

2 manja češanja češnjaka

1žlica sitno sjeckanog peršina

oko 50g ribanog parmezana



Priprema:

U zdjelicu stavite maslinovo ulje dodati prstohvat soli te sitno nasjeckani peršin i češnjak.Promiješate i ostavite sa strane da odstoji.
Tijesto:
Skuhati krumpir, ispasirati ga gnječilicom za krumpir da bude glatko, ostaviti da se malo ohladi..U zdjelu za miješanje stavite toplo mlijeko, dodati krumpir, kiselo vrhnje, šećer i kvasac, promiješati, poklopiti, ostaviti deset minuta da se aktivira kvasac.Brašno pomiješati sa solju, dodati u aktivirani kvasac ulje, promiješati te potom dodati postepeno brašno, zamijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi po potrebi dodati još brašna.Tijesto izručiti na lagano nabrašnjenu plohu nastaviti miješati da tijesto postane skroz glatko.Vratiti tijesto u posudu, poklopiti prozirnom folijom  i ostaviti 45 min. na toplom mjestu da se udvostruči.
Nadošlo tijesto izručiti na radnu plohu/lagano pobrašnjenu/, podijeliti u 8 dijelova.


Svaki dio razvaljati na veličinu oko pola metra dužine , presaviti.
Zamotati jednu stranu oko druge.

Posložite jednu do druge na lagano nauljeni lim veličine 25x35 cm.Ponavljati postupak dok ne potrošite svo tijesto.Poklopiti čistom krpom pustiti da odstoji na toplom mjestu 20min.
Zagrijati pećnicu na 180C.Premazati kiflice sa malo vode, staviti da se peče u zagrijanoj pećnici nekih 25min.Pet minuta prije kraja, premazati sa pripremljenim češnjakom i maslinovim uljem/možete malo ulja ostaviti da kad je pečeno premažete zbog sjaja/i ribanim parmezanom.Gotove kiflice pustite da se ohlade .Dva dana su mekane.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname