Predivne borovnice sa farme Berry Hills, bile su inspiracija za ovo predivno jelo. Divno puno okusa ovi slatkih, svježe ubranih plodova sa daškom kiselosti uz ružmarin ovo jelo postaje pravi mediranski klasik.Obavezno isprobajte dok ima svježih domaćih borovnica.Akko ne možete pronaći teleće medaljone slobodno uzmite šnicle.
Sastojci:/4 osobe
oko 500g telećih medaljona ili šnicli
Marinada/umak:
3-4 grančice/manje/ružmarina
1 žličica soli/ manje više po ukusu
2 žlice aceta balsamica
1žličica/ravna /smeđi šećer
papar po ukusu/ja sam dodala dosta
3 češanja češnjaka
120g borovnica/svježe
120ml bijelo vino
2 žlice maslinovo ulja
Priprema:
U plitku zdjelu satvite sve sastojke za marinadu izmiješate žlicom da se sve poveže i šećer donekle otopi, par borovnica zdrobite vilicom
Teleće medaljone/šnicle/operite osušite, stavite u marinadu u jednom sloji par puta okrenite da se obaviju marinadom, pokrijte stavite u frižider na dva sata.
Pečene medaljone prelite umakom od borovnica, servirati sa kuhanom tjesteninom ili prilogom po želji.