Priprema:Zagrijete pećnicu na 220C.
Zamijesite tijesto :
U posudu stavite brašno ,prasak za pecivo ,origano Dobro promiješate pa dodate vodu i maslinovo ulje,sol.
Rukama zamijesite tijesto ,pokrijte ga.
Maslac sobne temperature pomiješate sa sitno nasjeckanih češnjak.Naježite rajčice i mozzarellu/ja sam koristila razne veličine i boje rajčice pa je malo efektnije.
Tijesto razvaljajte tanko na protvan na koji ste stavili papir za pečenje,stavite na 3 min.u pećnicu.
Izvadite tijesto premazite ga maslacem koji ste pripremili,po želji možete posuti sa malo suhog origana.
Slažite kao na slici red rajčice i mozzarelle.
Kad sve složite lagano posolite i poparite lagano.Stavite na još 10 min.u pećnicu da se podloga ispeče i sir otopiGotovu pizzu pokapate aceto balsamicom/ako vam je prerijedak slobodno ga malo reducirate/prokuhate da se ugusti par minuta/postata će slatkast/ i po njoj prospite svježe listove bosiljka ,po želji možete dodati jos maslinovog ulja ,ja sam to stavila sastane da svako pokapa po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar