Moram priznati ja jako volim miris tijesta sa roštilja nažalost ovoga puta samo sa grill tave ali vjerujte isto je jako fino.Tijesto nadjeveno mariniranom tikvicom ,lukom i sirom .Ako želite možete servirati uz nekakav umak od kiselog vrhnja/jogurta i vlasca ili uz umak od rajčice,meni su jako fini i sami .Uživajte!!
Sastojci:
oko 450g tijesta za pizzu
2 mlade tikvice/manje
2 mlada luka/polovina sitno nasjeckanog crvenog luka
1 žlica maslinovog ulja
sol,svježe mljeveni papar
1 naribani češnjak
1/2žličice suhog timijana/origana
100-120g narezanog sira/emental
Priprema:
Narežite tikvice na šnite/malo tanje ali ne pretanke.Marinirajte te ih sa maslinovim uljem ,solju ,paprom ,timijanom/origanom i naribanim češnjakom.Luk narežite na sitno lagano ga posolite.
Razvaljajte tijesto/na tanko.Na policu tijesta posložite tikvice tako da između svake ostavite prostora.
Na tikvicu stavite malo luka i komad sira.Prebacite ostatak tijesta preko tikvica .Narežite ih rotolom za pizzu ili oštrim nožem.Svaku kocku stisnite vilicom na rubovima.
Pecite na zagrijanoj grill tavi ili roštilju dok ne dobiju finu boju i postanu hrskavi.