Sastojci:
Tikvice:
500g tikvica
1 jaje +1 bjelanjak
2 žlice brašna
sol,papar
1 češanj češnjaka
50 g naribanog sira
Meso:
400g mljevene puretine
1žličica hrena
1žlica naribanog sira
sol,papar
1manji luk
1češanj češnjaka
1 žumanjak
sol,papar
2žlice maslinovog ulja
Ostalo:
2žlice krušnih mrvica
50g ribanog sira
Priprema:
Naribate tikvice na ribežu .Dodate sve sastojke za tikvice i dobro promiješate.Meso premjestite u posudu pa dodate naribani luk/moram vam priznati da ga ja uvijek izbjegnem u mljevenom mesu iz zdrastvenih razloga no tko smije on daje dodatno sočnost okruglicama/naribani češnjak ,sol,papar ,žumanjak i hren /stavite ga po ukusu možete i manje///iako je neobično hren se odlično slaže sa zemljanim povrćem i tikvicama //
Premažete keramičku zdjelu za pečenje .Stavite svu količinu ribanih tikvica.Od mesa napravite okruglice složite ih na tikvice .Prospite krušnih mrvicama i ribanim sirom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/nekih 35-40min