Sastojci:
2 luka
500g mesa/teletina ili svinjetina vrat/
50g na tanko narezane pancete/suđžuka
Marinada:
1 ravna žličica soli/manje više po ukusu/
1žličica mljevene slatke paprike/može i dimljene
1/2limuna sok
1 žlica maslinovog ulja
1žličica majorana/mažurana
1 češanj češnjaka protisnuli/pola žličice suhi
na vrh noža ljute paprike
papar/par mlinaca
Priprema:
Narežite meso na kocke .Marinadu pomiješate sve zajedno da se fino poveže.U zdjelu stavite meso, marinadu i luk narezane na kolutove ili polumjesece.Promiješate sve dobro ostavite da se marinira pola sata ili cijelu noć ako imate vremena.
Nabodete meso na ražnjić, između možete staviti malo narezane pancete ili cijelu fetu od jednog do drugog kraja/možete i izbjeći ako ne volite ili staviti komade dimljene kobasice/suđžuka, choriza i sl..
Operite teglicu, posebno je dobro osušite izvana, ne smije biti nikako mokra jer bih mogla puknuti, odaberite teglicu u koju mogu stati cijeli ražnjići.Na dno teglice stavite luk koji vam je ostao od marinade.pa ražnjiće da vam stoje okomito.Zatvorite teglicu alu-folijom/možete prije staviti masni papair pa foliju/.Stavite u pećnicu , upalite pećnicu/nemojte zagrijavati prije pećnicu nego stavite teglicu jer će vam puknuti/Pecite meso nekih 80min na 175 C/teletina nekih 60 min ili dok ne dobije finu boju u teglici.
Ugasite pećnicu, izvadite teglicu ostavite tako stajati na 5 min.da se sve malo ohladi.Pažljivo izvadite ražnjiće, prospite ih umakom a sa strane izvadite luk sa dna.