Klasik sa finim odmakom.Dobro nam došlo litoo!!!❊❉❉❂❂
Sastojci:
7-8 srednjih mladih tikvica
Nadjev:
350g mljevenog mesa/ja sam koristila junetinu a može i piletina
1 srednji krumpir/kuhan/
3 češanja češnjaka
1žlica nasjecknaog peršina
1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka
sol ,papar
3žlice naribano parmezana
1 jaje
1-2 žlice krušnih mrvica/prezla
na vrh noža muškatnog oraščića
1 manja konzerva/450g/nasjeckane rajčice
1/2žličice meda
200ml temeljca po ukusu
malo ljute paprike
sol,papar
1 srednji luk
2-3žlice maslinovog ulja
200g graška
200g graška
Priprema:
Meso sa svim sastojcima dobro promiješate , postepeno dodate toliko mrvica da dobijete finu mesnu smjesu koja se ne raspada.Operite tikvice , prepolovite ih/ako su puno male mogu i cijele/izdubite ih oštrim nožem.
Nadjenete tikvice smjesom od mesa.Odložite.
U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk.Dodate tikvice kratko prepržite.Podlijete sve temeljce, rajčicom,dodate sve ostale začine osim graška.Pustite sve da zakuha,poklopite, smanjite vatru , pa neka na lagano kuha nekih pola sata.Dodate grašak/ako je grašak smrznuti ako je svježi trebati će vam malo duže pa možete i ranije dodati u umak/ i pustite da još kuha dok grašak ne omekšao , nekih desetak minuta.
Servirati uz pire krumpir, rižu i kruh.