Prefino jelo i vrlo izdašno, kad nemate vremena i volje a treba vam neko fino jelo za više ljudi ovo je recept za vas, fine nadjevene gljive, mljeveno meso, sve pečeno /kuhano/ u pećnici, servirano uz rižu/ili prilog po želji/ sa divnim umakom od povrća,
Sastojci:4-6 osoba
1 kg većih gljiva
400g mljevenog mesa/srednje masnog
sol,papar
1žličica mljevene paprike
1 jaje
na vrh noža ljute paprike
1/2žličice origana
1žličica kečapa/ajvar
1žličica nasjeckanog peršina
par kapi maslinovog ulja
krušne mrvice po potrebi
Ostalo:
1 rog veća paprika
1 žuta manja paprika
1 feferon/opcionalno
2 rajčice
200ml temeljca/pileći/goveđi/povrtni koji imate
Sastojci:4-6 osoba
1 kg većih gljiva
400g mljevenog mesa/srednje masnog
sol,papar
1žličica mljevene paprike
1 jaje
na vrh noža ljute paprike
1/2žličice origana
1žličica kečapa/ajvar
1žličica nasjeckanog peršina
par kapi maslinovog ulja
krušne mrvice po potrebi
Ostalo:
1 rog veća paprika
1 žuta manja paprika
1 feferon/opcionalno
2 rajčice
200ml temeljca/pileći/goveđi/povrtni koji imate
Priprema:
Nauljite sa malo maslinovog ulja keramički pekač.Očistite gljive, stapke im stavite u pekač.Izradite mljeveno meso sa začinima i soli, te paprom.Dodate jaje i toliko mrvica da dobijete finu smjesu koja se ne mrvi.Sasvim malo mesa prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost pa začinite dodatno po ukusu.
Narežite papriku na trake, narežite rajčicu na duge komade/lagano posolite.Od mesa radite male okruglice napunite klobuke.Posložite ih u keramički pekač, okolo stavite trakice paprike i rajčice.Podlijete sa temeljcem.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/25-30min ili dok okruglice ne dobiju finu boju i oko njih se stvori umak.
Okruglice servirati na kuhanoj riži sa malo povrća.