Vrlo lagano i jednostavno jelo a puno okusa i mirisa.Idealno za pileće filete pečene na naglo.Ja ovo jelo dosta popaprim.
500g pilećih fileta
2-3žlice brašna
sol,papar
1/2žlice maslaca
1-2žlice maslinovog ulja
80ml bijelog vina
1 velika naranča/sok i korica
Priprema:
Filete pripremite, operite te posolite i popaprite.Uvaljajte ih u brašno.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi na njemu s obje strane prepržite pileća prsa, da dobiju finu boju.Kad su prsa gotova polijete sa vinom, pustite kratko da ishlapi alhokol.Polijete s sokom od naranče i par žlica vode, posolite poparite , dodate koricu naranče, pustite da kuha par minuta.
Sastojci:
500g pilećih fileta
2-3žlice brašna
sol,papar
1/2žlice maslaca
1-2žlice maslinovog ulja
80ml bijelog vina
1 velika naranča/sok i korica
Priprema:
Filete pripremite, operite te posolite i popaprite.Uvaljajte ih u brašno.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi na njemu s obje strane prepržite pileća prsa, da dobiju finu boju.Kad su prsa gotova polijete sa vinom, pustite kratko da ishlapi alhokol.Polijete s sokom od naranče i par žlica vode, posolite poparite , dodate koricu naranče, pustite da kuha par minuta.
Kad se umak malo reducirao maknete sa vatre pa dodate maslac , pustite da se maslac otopi i stvori finu kremu.
Servirati toplo, preliveni umakom sa prilozima po želji.