utorak, 27. veljače 2018.

Seljačko pečenje sa kimom

Tako jednostavno a tako fino , jelo koje će zadovoljiti i najfinija nepca a kuharici dati dovoljno vremena da se posveti sebi.Uživajte!!

Sastojci:

1,500 kg svinjske lopatice bez kosti/može i teleće

3 žlice masti

4 srednja luka

10 češnjeva češnjaka

1žlica kima/cijelo zrno/

sol,papar

Brašno:

4žlice glatkog brašna

na vrh noža ljute mljevene paprike

1/2ličice curry-a

sol,papar

1žličica slatke mljevene paprike/može i dimljena/

500ml vode

Priprema:

Namastite keramički pekač sa jedno žlicom masti.Narežite luk i češnjak promiješate zajedno, lagano ga posolite, cijelu količinu luka stavite na dno pekača.Prospite kimom.

Narežite meso na komade /neka budu oko 1 cm debljine/lagano ih posolite i poparite.U zdjelu sa strane pomiješate sastojke za brašno.

Umočite šnicle u brašno, otresite višak.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrijete ostatak masti u tavi prepržite šnicle sa jedne i druge strane, ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke , u tavi stavite žličicu mješavine brašna, lagano prodistati pa staviti 500ml tekućine, promiješati.Prebaciti preko šnicili tekućinu.

Pokrite šnicle alu-folijom/možete prije toga staviti papir za pečenje a potom alu-foliju/.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C/45 min, nakon toga vremena maknete foliju, nastavite peći još pola sata, koji puta okrenete šnicle i povjeravate tekućinu.


Servirati uz pečeni krumpir ili prilog po želji.

nedjelja, 25. veljače 2018.

Simit Poğaça


Mislila sam jutros staviti novi recept, no kad sam vidjela ovaj kompletno prepisani na coolki, onda je red da ga prebacim  ovdje, no da je to jedini na prvoj strani gotovo svaki reciklirani sa coolke, ne razumijem, isključim se sa iste jer to doista više nema smisla/link/.Fine turske pogačice uz čaj ili kavu ,za doručak uz meze ili kao fina grickalica uz pivo .

Sastojci:


oko 450g Pšenično glatko brašno

 1žlica šećera

1žličica soli

1/2 kesice Kvasca instant

100ml vode

 100ml mlijeka

40ml ulja

100g maslaca

Nadjev.

100g feta sira

 soli po potrebi

Premaz:

3 žlice molasse/med/javor sirup

100ml vode

sjemenke sezama


Priprema:

Napravite tijesto.u lončić stavite ulje i maslac pa pustite da se na srednjoj temperaturi sve otopi.Dodate mlijeko i vodu, promiješate .Sve stavite u posudu za miješanje, pazite da sve bude mlako. U dugoj zdjeli pomiješate brašno, sol, šećer i kvasac.Spojite zajedno mokre i suhe sastojke miješate da se sve poveže, izradite na radnom stolu da tijesto bude glatko.Ostavite tijesto nekih pola sata na toplom mjestu ili sat vremena na sobnoj temperaturi/iako moram priznat sad već u skoro ljetnim mjesecima sobna temperatura i je toplo mjesto/zimi stavite u pećnicu na 50C/procijenite po tijestu kad udvostruči svoj volumen.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.

 3. Posložite simeta na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .U zdjelici pomiješate melasu i vodu da se sve otopi i poveže. Premažete simite kistom ,prospite ih bogato sezamom .Izrežete simite ukoso na par mjesta .Pecite u zagrijanoj pećici na 200C/nekih 20Min ili dok ne vidite da su dobili finu boju i počeli se micati po protvanu.
4. Servirate hladne. 


petak, 23. veljače 2018.

Slatki kifleki

Neodoljivi topli mekani kiflići od dizanog tijesta sa vanilija šećerom.

Sastojci/12 kom

200ml mlijeka/hladno

200ml vode/mlaka

100g maslaca

3 žlice šećera

1 vanilija šećer

1 žličica soli

1 instant kvasac

12-15 žlica glatkog brašna

Premaz:


1žumanjak

2-3žlica šećera

1 vanilija šećera

30g maslaca+mlaz ulja

Priprema:

Otopite maslac , na njega dodati mlijeko

U zdjelu za miješanje staviti mlijeko sa maslacem, vodu, šećer, promiješati/temperatura bi trebala biti optimalna da možete normalno staviti prste/, dodati kvasac, promiješati , postepeno dodavati brašno i sol, miješati/možete i mikserom nastavci za tijesto/ dok se tijesto ne poveže, izručiti na radnu plohu lagano pobrašnjenu, izraditi rukama dok tijesto ne postane glatko.
Tijesto vratiti u lagano pobrašnjenu zdjelu za miješanje, pokriti prozirnom folijom, ostaviti stajat na toplom mjestu nekih 45min ili dok ne udvostruči volumen/ako želite možete staviti u pećnicu na 50C/.
Nadošlo tijesto izručite na radnu plohu.Razdvojite na 12 dijelova/naravno možete raditi i manje kifle pa će u tom slučaju razdijelite na više dijelova/.Rzvucite svaki dio u kobasu, podijeli na dva dijela zamotate jedan oko drugom, savite u kiflu.Stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Pokrijete kifle čistom krpom vratiti te u pećnicu na pola sata.
Zamiješate žumanjak sa malo ulja.Izvadite kifle.Upalite pećnicu na 180C.
Kifle premažete žumanjkom.Stavite peći na nekih 20min.
U zdjelicu pomiješate šećer i vanilija šećer.Otopite maslac.Tople kifle premažete maslacem i prospite mješavinom šećera.Ostavite stajati dok se ne ohlade/ako izdržite/.

srijeda, 21. veljače 2018.

Meza salata od graha i peršina

Jedna vrlo obična namirnica u predivnoj salatici koja će zasjati na vašem stolu.

Sastojci:

400g kuhanog graha/može konzerva

2 mlada luka

4 kisela krastavca

3žlice nasjeckanog peršina

1žličica kopra

sol,papar

na vrh noža ljute paprike

4 žlice maslinovog ulja/više po potrebi/

sok od pola limuna

1/2žličice sumaca

Priprema:

Ako će te kuhati grah noć prije namočite oko 200g suhog graha u hladnu vodu sa prstohvatom sode bikarbone.Ujutro proliti vodu i staviti kuhati grah sa jednim listom lovora.
Pustiti da grah kuha dok ne omekša paziti da se ne prekuha i raspukne.

Nasjeckati svo ostalo povrće na kocke.Na sitno nasjeckani kopar i peršin.
Na dnu posude za miješanje, staviti iscijeđeni sok od limuna, maslinovo ulje, sol i papar, malo ljute paprike, izmiješati vilicom da se stvori emulzija.Dodati ohlađeni ili mlaki grah, sve ostale sastojke, dobro promiješati da se poveže.Ostaviti u frižideru pola sata, izvaditi, promiješati, isprobati okus, doraditi salati.Ostaviti da odstoji sat vremena na sobnoj temperetauri zimi ili ljeti u frižideru.



Salata od mrkve i krumpira

Divna gnijezda od krumpira i mrkve jako dekorativna i fina  salata.Za dragu Katu/Katin špajz blog/

Sastojci:


4 krumpira 

1žličica maslaca 

1žlica mlijeka

 sol,papar 

4 srednje mrkve 

3 žlice grčkog jogurta 

1 žlica majoneze 

1 češanja češnjaka

 2 žlice nasjeckanih oraha

 sol,papar

 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Operite i ogulite krumpir. Narežite ga na kockice pa ga stavite u hladnu posoljenu vodu kuhati nekih 20 min.,dok se ne skuha. Skuhani krumpir ocijedite ispasirate kao za pire ,dodate maslaca i malo mlijeka te lagano po paprite .Promiješate sve da dobijete glatku kuglu tijesta.



2. Od krumpira odvajate kuglice veličine malo veće od oraha .Formirate zdjelice kao sto je na slici ,formirane zdjelice stavite u frižider da se ohlade i malo stvrdnu.


3. Za to vrijeme napravite nadjev od mrkve: Očistite i naribate mrkvu. U tavi zagrite ulje pa na njemu izdinstate par minuta mrkvu da malo omeksa,posolite je i po paprite.Izdinstanu mrkvu premjestite u zdjelu i pustite da se malo ohladi. U ohlađenu mrkvu stavite na sjeckane orahe,sitno sjeckani češnjak ,jogurt i majonezu ,sve dobro promiješate ,po potrebi poparite i posolite. 4. Smjesu od mrkve savite u zdjelice od krumpira .Ostavite da se sve ohladi u frižideru .
Ovo jelo možete poslužiti kao hladnu salatu ili na sobnoj temperaturi kao prilog uz neki fini umak. Posluživanje Ukrasite korpice po želji, prospite ih nasjeckanim peršinom

utorak, 20. veljače 2018.

Frenk tavasi

Tradicionalno jelo iz Urfa regije.To je ustvari rajčica punjena mljevenom janjetinom (ili mesom po vašem izboru) i kuhana u tavi s maslinovim uljem i vodom.Izuzetno jelo koje meni jako dobro ide uz salatu od mrkve i krumpira, vi naravno spremite ono sto volite.

Sastojci:

Meso:
 250g mljevenog mesa po tradiciji janjetine (junetine i sl) 

1 češanj češnjaka 

1mali luk 

1žličica koncentrata rajčice(konšerve) 

1 mala crvena paprika ljute paprike po želji

 sol,papar


 Ostalo/umak: 

1/2dl vode 

1/2dl maslinovog ulja 

1/2žličice šećera 

nasjeckani bosiljak

Priprema:

1. Napomena: Po tradiciji ovo jelo se jede od mljevene janjetina i to daje ovom jelu stvarno ekstra aromu.Naravno da možete napraviti od mljevene janjetine , govedine, piletine i svega sto volite .Jedini je uvjet da meso ne bude premasno jer u tom slučaju bi nestalo tokom kuhanja.

 Pripremite meso: Jako sitno nasjeckate luk, češnjak i crvenu papriku.Ako pak želite rustikalniji način možete i krupnije. Dodate sve mesu.Dodate koncentrat rajčice,Promiješate sve sa solju i paprom.Komadić smjese mesa možete popeci malo na suhoj tavi da vidite da li je začinjena po vašem ukusu .Ako ste zadovoljni ostatak smjese stavite u frižider desetak minuta da se se prožme.

2. Narezite rajčice uzdužno kao na slici,pa u procjepe ugurajte meso .Stisnite rajčicu da se sve formira u kompaktnu masu.
3. U posudi za kuhanje stavite maslinovo ulje, poslažete punjene rajčice. Kad se ulje zagrije (a to će te ćuti kad počne cvrčati)podlite sve s vodom, posolite i poparite, dodate šećer. Smanjite vatru , posudu poklopite i pustite sve da se kuha,pereći se, nekih 40 min. Kad meso promijeni boju jelo je gotovo . Prije serviranja u umak dodate nasjeckanog bosiljka ili metvice. 

 

nedjelja, 18. veljače 2018.

Hrskavi kotleti sa pestom od pistacija

Jednostavni kotleti sa divnim pestom od pistacia i suhih rajčica, divno i aromatično jelo.

Sastojci/4 osobe:

4 fina kotleta/od vrata/svinjska ili teleća a može i piletina

1žličica maslaca+ mlaz ulja

sol,papar

1žlica griza

Pesto:


40g suhih rajčica

2 češanja češnjaka/manja/

40g pistacia/oguljeni slani

1žlica maslinovo ulja/možda malo više

sol,papar

1žličica parmezana

Na vrh noža ljute paprike/opcionalno

prstohvat šećera


Priprema:

Sve sastojke za pesto izradite štapnim mikserom ili u multipraktiku, dodate toliko ulja, soli i papra da dobijete finu kremoznu smjesu.


Kotlete lagano zarežite na dva-tri mjesta da bi zadržali formu nakon pečenja, operite i osušite kuhinjskim papirom.Posolite/lagano/ i po paprite.
U tavi zagrijete maslac sa mlazom ulja, prepržite kotlete s obje strane stalno okrećući da ne zagore, ako vam se izcijedilo previše masnoće dio masnoće izlite iz tave prije  nego dodate pesto.
Dodate cijelu količinu pesta, pustite da se zagrije po potrebi dodate malo vode/možete od kuhanja tjestenine ako se odlučite za takav prilog/pustite da se sve poveže.



Servirati toplo, ja sam servirala sa kuhanim povrćem a vi po želji.

petak, 16. veljače 2018.

Bubleki

Moja slabost su peciva, najdraže mi ih je vidjeti u koficama od kruha na stolu još servirana uz neko fino varivo i topla, milina.

Sastojci:/25 kom

200ml mlijeka/toplo

200ml vode/mlaka

150ml ulja

3žličice/ravne šećera

1 žličica soli

1 instant kvasac

12-15 žlica glatkog brašna

Ostalo:


1žumanjak

1,5 žlica crnog sezama

1,5 žlica svijetlog sezama/može i integralni

oštro brašno

Priprema:

U zdjelu za miješanje staviti mlijeko, vodu, šećer i ulje, promiješati, dodati kvasac , promiješati , postepeno dodavati brašno i sol, miješati/možete i mikserom nastavci za tijesto/ dok se tijesto ne poveže , izručiti na radnu plohu lagano pobrašnjenu, izraditi rukama dok tijesto ne postane glatko.Tijesto vratiti u lagano pobrašnjenu zdjelu za miješanje, pokriti prozirnom folijom, ostaviti stajat na toplom mjestu nekih 45min ili dok ne udvostruči volumen/ako želite možete staviti u pećnicu na 50C/.
Tijesto izručite na radni stol koji ste prije toga posuli oštrim brašnom.Tijesto razvučete da bude prst debelo.Vadite kalupom za krafne ili oštrom čašom okrugle oblike, u sredinu napravite rupu / ja sam koristila metalne male kalupe za šaumrole/.Stavite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljati postupak dok ne potrošite tijesto.Pokriti bubleke čistom krpom, ostaviti na toplo/ja to opet stavim u pećnicu/na 15 min.
Izvaditi vani bubleke, premazati ih sa razmucenim žumanjkom, posuti crnim i svijetlim sezamom kao na slici.Peci u zagrijanoj pećnici na 180C nekih 20-25 min ili dok ne dobiju finu boju .

četvrtak, 15. veljače 2018.

Krekeri od pirovog brašna za začinima

Prefini krekeri od začinskog bilja, pirovog brašna i maslinovog ulja.Prilog, naravno za post fina krem-pašteta od tune i inćuna.Ako nemate suhi češnjak u maslinovo ulje naribate jedan češanj češnjak/manji/pustite da malo odstoji i onda dodate u tijesto

Sastojci:

250g pirovog brašna

40ml maslinovog ulja

1/2žličice origana

1/2žličice soli

1/2žličice slatke ili ljute paprike

1/2žličice suhog češnjaka

1/4 žličice majorana/mažurana

na vrh noža sode bikarbone

90ml vode

prstohvat šećera

Priprema:

Zamijesite tijesto:u posudu stavite sve suhe začine zajedno sa začinima.Dodati ulje i vode pa nastavite miješati da se sve spoji po potrebi dodati još malo tekućine.Prebacite sve na radnu plohu nastavite miješati da se dobro poveže.Stavite u prozirnu foliju, ostavite stajati u frižideru pola sata.
Odmoreno tijesto razvaljate, ne pretanko ni predebele, kao debljina krekera ili petit keksa.Izrežete na kocke.Stavite na lim za pečenje/na koji ste prije toga stavili papir za pečenje/, možete malo ako želite dodatno posuti krupnom soli, da se peče u ugrijanoj pećnici na 180C/25 min ili dok ne dobiju laganu zlatnu boju.



Servirati hladne uz fini namaz po želji ili salatu.

utorak, 13. veljače 2018.

Malinasti ekleri

Sretno Vam Valentinovo!!Uživajte u današnjem danu!!

Sastojci:/6-8kom

Tijesto:

150ml vode

50g maslaca

prstohvat soli

3 jaja

1žličica šećera

125g brašna


Krema:

300g malina

4 žlice šećera

1 vanilija šećer

2žlice gustina

2 žumanjka

300ml mlijeka

Premaz:

40g maslaca

60g brašna

60g smeđi šećer

crvena boja /ja sam stavila žličicu gustog soka od višnje/

Priprema:

U zdjelici s strane pomiješate sve sastojke za premaz, dobiti će te gustu smjesu.Ako ste zaboravili izvaditi maslac da bude sobne temperature slobodno ga naribate na ribežu za sir.

Napravite tijesto kao za princes krafne ili pafice, stavite vodu , šećer , maslac i sol da prokuha, ubacite odjednom svu količinu brašna, miješate da se zgusne, maknete sa vatre i nastavite još kratko prevrtati tijesto da se dodatno osuši.Dodati jedno po jedno jaje miješajući mikserom da se svako jaje dobro izradi, dok ubacite drugo.
Istisnete duge trake/najlakše će vam ići vrećicom za ukrašavanje /Zagladite tijesto vlažnim prstima, podijelite premaz na onoliko dijelova koliko imate eklera pa na svaki ekler stavite traku premaza.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/20-tak minuta dok se fino ne napušu i počnu micati po limu.Izvadite vani svaki ekler lagano probijete čačkalicom da izađe para da se ne bi omekšali.Pustite da se ohlade.
Napravite kremu.u zdjelu stavite maline koje ste izradili štapnim mikserom, stavite na vatru zajedno sa polovicom šećera, pustite da kratko kuha.Za to vrijeme izradite žumanjke sa ostatkom šećera i vanilija šećera, dodati gustin i mlijeko, kratko miješati da se sve poveže.Maknuti maline sa vatre , dodati pripremljenu smjesu od jaja, promiješati.Vratiti na vatru pustiti da sve kuha na laganoj vatri uz miješanje dok se ne zgusne.Maknuti sa strane neka se ohladi.

Eklere razrezati na pola, nadjenuti kremom od malina.Na vrh staviti malo tučenog slatkog vrhnja i jednu malinu.
Uživajte i Sretno Vam Valentinovo.

ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Piletina sa parmezanom i peršinom

Fina i jednostavna piletina iz tave koju mi obožavamo pogotovo u danima kad nemamo puno vremena a želimo lijepo i zdravo jesti.


Sastojci:/4 osobe


500g pilećih fileta

1žlica brašna

sol, malo više papra

oko 100g ribano grana-padana ili parmezana

mali komadić maslaca

1žlica maslinovog ulja

1žlica svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Fileta operite i osušite posolite ih lagano i dosta po paprite/ja volim i super mi paše sa sirom, vi po želji/Lagano prospite fileta brašnom,otresite višak.
Zagrijete u tavi maslac i ulje pa prepržite fileta da dobiju finu boju i ispeku se.Naribati sir, posuti fileta sirom i malo peršina, okrenuti, pustiti da se sir zapeče, posuti gornju  stranu sirom i peršinom, okrenuti d se fileta zapeče sa donje strane.Izvaditi gotove fileta, staviti žlicu dvije vode, pusti a se dignu divote sa tave preliti preko fileta.
Servirati toplo uz rižu sa povrćem.

subota, 10. veljače 2018.

Džemi kocke

Brz, fin i jednostavan kolač, predivne , sočne kocke od džema i bijele čokolade.

Sastojci:

Tijesto:

2 jaja

130g šećera

1 vanilija šećer

80g čvrstog jogurta

malo soli

70ml ulja

120g brašna

1 pecivni prašak

Krema:


200ml vrhnja za šlag/mliječno

150g bijele čokolade

400 ml vrhnja za šlag

2-3 žlice šećera u prahu/opcionalno

1 vanilija šećer

Džem:

300 g light džema od malina

4 lista želatine

Ostalo:

12 kom petit beurre keksi

Priprema:

Zagrijete 200ml vrhnja za šlag mliječnog , dodati bijelu čokoladu, promiješati da se otopi.Staviti sa strane da se ohladi.

Napravite biskvit: u zdjelu za miješanje dobro izradite jaja sa šećerom da postanu pjenasta.Dodati jogurt i ulje nastaviti miješati da se spoji.Izvagati brašno pa ga pomiješati sa pecivnim praškom i solju.Dodati u smjesu od jaja, nastaviti miješati kratko da dobijete glatku smjesu.Prebaciti u kalup za biskvit/20x30 otprilike/peci u zagrijanoj pećnici na 180C/20-tak minuta /provjeriti čačkalicom/Biskvit ostaviti da se ohladi.

Pripremite želatinu po uputstvu na pakovanju, ako koristite listove potopite ih u hladnu vodu na par minuta. pa ocijedite.Stavite džem u lončić pa zagrijete da se vrati u tekuće stanje, dodati želatinu promiješati.Ostaviti par minuta da se malo ohladi, presuti na biskvit.Staviti u frižider dok dovršite kremu.




Izraditi vrhnje za šlag sa vanilija šećerom u čvrsti šaum, dodati ohlađeni šlag sa bijelom čokoladom, na
staviti sve skupa miješati da se poveže u čvrstu smjesu, isprobati po ukusu dodati šećera u prahu.
Premazati kremu preko džema.Po kremi složiti keks.
Pustiti da se hladi 1-2h u frižideru.Keks bi trebao omekšati .Narezati na kocke prateći liniju keksa.


Ukrasiti po želji/ja sam stavila gumi maline/.

petak, 9. veljače 2018.

Rebraste mini pite

Ideja sa instagrama, nadjev moj, vi možete naravno po svojoj želji nadjenuti orasima, marmeladom , svježim voćem po želji.

Sastojci:/12 kom


250g lisnatoga tijesta

Nadjev:

1 velika jabuka

2 žlice smeđeg šećera/više manje po ukusu

1 žlica maslaca

malo soli

1/2žličice cimeta


Priprema:

Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi.Na to stavite naribanu jabuku, dodate šećer,malo soli, te lagano izdinstante da izađe sok od jabuka, na kraju dodati mljeveni cimet, ostavite da se ohlade jer kao što znate lisnato tijesto se ne smije puniti vrućim nadjevom.Ohlađeni nadjev podijelite na onoliko dijelova koliko ste izrezali kocki.
Narežete lisnato tijesto na kocke dimenzija 5x5 cm.Svaku kocku narežete kao na slici.Potom zarežite na dva mjesta , zatim svaki dio na pet-šest trakica.Stavite na nezarezani dio nadjev, preklopite donjom punom stranom.Stisnete da nadjev ne iscuri.

Prebacite s jedne i druge strane trakice da dobijete pletenicu kao na slici.Gotove pletenice stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Poškropite ih hladnom vodom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C/20-tak minuta ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po papiru.
Servirati ohlađene.

srijeda, 7. veljače 2018.

Gallopieta

Slatka pita, divna krema od mlijeka pečena u prhkom tijestu sa maslinovim te malo cimeta .

Sastojci:/30cmlim za pite/6-8 osoba

Tijesto:

150g glatkog brašna

150g oštrog brašna

60ml maslinovog ulja

1/4žličice sode bikarbone

sol

1 naranča sok

malo vode po potrebi/ako nema dovoljno soka/


Krema:


1 litra mlijeka/ 3,2%

160g šećera

2 vanilija šećera

180g glatkog brašna



ostalo:


1 jaje

1žlica šećera

1žličica cimeta

Priprema:

Napravite tijesto:

U zdjelu stavite obje vrste brašna, dodati sol, sodu bikarbonu ,promiješati.U sredinu napraviti rupu pa stavite sok od naranče i ulje/po potrebi dodati malo vode/.Miješati da se poveže.Izraditi tijesto na radnom stolu po potrebi dodati oštro brašno da vam se ne lijepi.Staviti tijesto u kesu za zamrzavanje i ostaviti da stoji pola sata.
Zagrijati 2/3 količine mlijeka sa obje vrste šećera.U ostatak dodati brašno, miješati da se razbiju grudice.U uzavrelo mlijeko uliti ono sa brašnom, kuhati na srednjoj vatri dok se ne zgusne , maknuti sa vatre, premazati sa malo maslaca, pokriti prozirnom folijom dok se tijesto ne odmori.
Tijesto rastanji te na veličinu oko 50cm promjera.Stavite ga kalup za pite oko 30cm promjera.Prospete cimetom.Ulite kremu, prebaciti lagano gužvajući tijesto preko kreme.
Zagrijati pećnicu na 180C.

Izraditi jaje sa vilicom, preliti ga u sredinu na kremu gdje nije tijesto.Posuti ga šećerom, možete malo šećera posuti i po tijestu.


Peći u zagrijanoj pećnici 40-45 min ili dok pita ne dobi lijepu boju.Pustiti da se ohladi.Narezati na šnite te posuti šećerom u prahu.


Follow my blog with Bloglovin

Comments system

Disqus Shortname