Tako jednostavno a tako fino , jelo koje će zadovoljiti i najfinija nepca a kuharici dati dovoljno vremena da se posveti sebi.Uživajte!!
Sastojci:
1,500 kg svinjske lopatice bez kosti/može i teleće
3 žlice masti
4 srednja luka
10 češnjeva češnjaka
1žlica kima/cijelo zrno/
sol,papar
1žličica slatke mljevene paprike/može i dimljena/
500ml vode
Servirati uz pečeni krumpir ili prilog po želji.
Sastojci:
1,500 kg svinjske lopatice bez kosti/može i teleće
3 žlice masti
4 srednja luka
10 češnjeva češnjaka
1žlica kima/cijelo zrno/
sol,papar
Brašno:
4žlice glatkog brašna
na vrh noža ljute mljevene paprike
1/2ličice curry-a
sol,papar
1žličica slatke mljevene paprike/može i dimljena/
500ml vode
Priprema:
Namastite keramički pekač sa jedno žlicom masti.Narežite luk i češnjak promiješate zajedno, lagano ga posolite, cijelu količinu luka stavite na dno pekača.Prospite kimom.
Narežite meso na komade /neka budu oko 1 cm debljine/lagano ih posolite i poparite.U zdjelu sa strane pomiješate sastojke za brašno.
Umočite šnicle u brašno, otresite višak.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrijete ostatak masti u tavi prepržite šnicle sa jedne i druge strane, ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke , u tavi stavite žličicu mješavine brašna, lagano prodistati pa staviti 500ml tekućine, promiješati.Prebaciti preko šnicili tekućinu.
Pokrite šnicle alu-folijom/možete prije toga staviti papir za pečenje a potom alu-foliju/.
Pokrite šnicle alu-folijom/možete prije toga staviti papir za pečenje a potom alu-foliju/.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C/45 min, nakon toga vremena maknete foliju, nastavite peći još pola sata, koji puta okrenete šnicle i povjeravate tekućinu.
Servirati uz pečeni krumpir ili prilog po želji.