Ovaj rolat često radim kad mi treba desert na brzaka, fini je, izdašan ne zahtjeva puno umješnosti i truda a jako fin i sočan.Recept znam već napamet koliko sam ga puta radila.Umjesto džema možete staviti nutellu ili bilo koji drugi slatki namaz po želji.
50g gustina
korica pola limuna/opcionalno
4 jaja
1 vanilija šećer
180g šećera
1žličica pecivnog praška
2 žlice šećera u prahu
2-3žlice pekmeza ja volim jagodu a i po želji
Priprema:
U zdjelu stavite jaja i šećer/obje vrste/ izradite jaja da postanu pjenasta i da se šećer otopi.U zdjelu izmiješate brašno sa pecivnim praškom i gustinom.Dodate u jaja pa nastavite kratko miksati.
Zagrijete pećnicu na 175C.
Stavite na lim papir za pečenje, izlijete smjesu.Zagladite.Pecite u zagrijanoj pećnici nakih 7 min, provjerite čačkalicom, nemojte presušiti.
Izvadite rolat, lagano ga pospete šećerom u prahu i odmah zarolate.Pustite da se ohladi/nekih pola sata/Sir izradite sa šećerom u prahu.
Prvo cijeli rolat premažete džemom.
Nakon toga sirom.Zarolate rolat po užoj strani.Prospite ga šećerom u prahu i zamotate u prozirnu foliju.
Sastojci:
80g glatkog brašna50g gustina
korica pola limuna/opcionalno
4 jaja
1 vanilija šećer
180g šećera
1žličica pecivnog praška
Nadjev:
250g mascapone sira2 žlice šećera u prahu
2-3žlice pekmeza ja volim jagodu a i po želji
Priprema:
U zdjelu stavite jaja i šećer/obje vrste/ izradite jaja da postanu pjenasta i da se šećer otopi.U zdjelu izmiješate brašno sa pecivnim praškom i gustinom.Dodate u jaja pa nastavite kratko miksati.
Zagrijete pećnicu na 175C.
Stavite na lim papir za pečenje, izlijete smjesu.Zagladite.Pecite u zagrijanoj pećnici nakih 7 min, provjerite čačkalicom, nemojte presušiti.
Izvadite rolat, lagano ga pospete šećerom u prahu i odmah zarolate.Pustite da se ohladi/nekih pola sata/Sir izradite sa šećerom u prahu.
Prvo cijeli rolat premažete džemom.
Nakon toga sirom.Zarolate rolat po užoj strani.Prospite ga šećerom u prahu i zamotate u prozirnu foliju.
Ostavite da odstoji u frižideru pola sata i spreman je za rezanje.