Fina tjestenina u umaku od patlidžana/balancane zapečena u pećnici sa ricottom.
Sastojci:/4osobe
2 balancane/patlidžana
125g paste/tjestenine/penete
200g ricotte
2žlice ribanog parmezana
1velika rajčica/2 žlice nasjeckane iz konzerve
2 češanja češnjaka
sol,papar
1/2žličice šećera
origano/opcionalno
Sastojci:/4osobe
2 balancane/patlidžana
125g paste/tjestenine/penete
200g ricotte
2žlice ribanog parmezana
1velika rajčica/2 žlice nasjeckane iz konzerve
2 češanja češnjaka
sol,papar
1/2žličice šećera
origano/opcionalno
Priprema:
Oprane balancane prerežete po pola/prije toga im otkinete krajeve/.Izdubite ih oštrim nožem, meso sačuvate.Okrenete ih pa malo odrežite zaobljeni dio da mogu stajati barčice na ravnom.Zagrijete vodu sa malo octa ili soka od limuna i solju, kratko blanširajte balancane da smekšaju.Izvadite i ocijedite .
Skuhate tjesteninu u slanoj vodi, ocijedi.Za to vrijeme na maslinovom ulju ispirjate luk pa dodate nasjeckano meso balancane,kad je uvenilo i lagano se zapeklo dodate rajčicu, posolite, poparite dodate malo šećera i rajčicu , nastavite još par minuta pržiti pa dodate tjesteninu direktno iz vode, promiješate pa prospite sve ribanim parmezanom nastavite miješati da se sve poveže, isprobate slanost i začinjenost po želji dodate još malo soli, papra i origana
.
Ocijeđene barčice od balancane lagano premazite maslinovim uljem prospite sa malo soli, stavite malo izmrvljene ricotte,dodate tjesteninu pa sve završite razmrvljenim komadićima sira.Zapecite u zagrijanoj pećnici na 180C/10-tak minuta.