Jedno staro , seljačko jelo, jednostavno u namirnicama i pripremi ali jako fino i vrlo popularno u ovo vrijeme.
Sastojci:
1 luk
200g fino prošarane pancete
400g brokule/cvjetići
2 srednja krumpira
500g tjestenine
sol,papar
origano
50-100g ribanog parmezana
Priprema:
Skuhati brokulu i krumpir u slanoj vodi ocijediti, sačuvati dio vode od kuhanja.U lonac staviti tjesteninu skuhati ocijediti.
U mikser staviti brokulu i krumpir, dodati 50 ml maslinovog ulja, dodati parmezan, sol,papar, 100ml vode od kuhanja, origano po ukusu.Izraditi sve u finu kremu odložiti.
Zagrijati ulje u tavi dodati sitno nasjeckanu pancetu , popržiti da ostane hrskava i pusti malo masnoće, staviti kremu od brokule i krumpira pomiješati da se sve fino poveže u glatku kremu po potrebi dodati još malo vode od kuhanja , posoliti, popariti po ukusu.
Na kraju pomiješati kuhanu tjesteninu i sve fino promješati.
Servirati toplo uz salatu i ribani parmezan.