Zanimljiva peciva , super aromatično tijesto koje se radi da koncentratom rajčice i origanom, nadjev mozzarella, svježi list bosiljka, milanska salama/bilo koja zimska,suha.
Sastojci;
500g brašna
1žličica/ravna soli i šećera
1/2kesice instant kvasca/pola velike žlice
1žlica koncentrata rajčice
1/2žličice suhog origana
1žličica maslinovog ulja
Oko 325ml mlake vode
Umak od rajčice;
300ml pasate
1/2žličice suhog origana
Malo šećera
Sol,papar
1žlica.maslinovog ulja
Ostalo;milanska suha salama, mozzarella,svježi listovi bosiljka
Priprema;
Stavite sve suhe sastojke;sol, brašno, šećer,origano kvasac u zdjelu, promiješajte dobro.U sredinu mješavine napravite rupu pa dodajte koncentrat rajčice, maslinovo ulje, postepeno dodajte mlaku vodu, zamijesite tijesto.Tijesto nastavite miješati desetak minuta na radnoj podlozi koju ste prije toga malo pobrašnili, da postane glatko.Zagrijte u končić na vatri malo vode, pazite da lončić bude dovoljno širok da možete staviti zdjelu sa tijestom.Maknite vodu sa vatre sa strane stavite zdjelu sa tijestom, pokrijte fiksno prozirnom folijom ili medom da ne ulazi zrak, pusti da se diže dok se ne udvostruči.
Na vatru stavite maslinovo ulje dodati sitno nasjeckani češnjak, zagrijati ulje , odmah dodati sve sastojke, pustiti da kuha dok se ne zgusne, izbalansirati okuse
Nadošlo tijesto lagano premijesite.
Podijelite tijesto na 10 jednakih kuglica , pokrijete krpom ostavite da miruju 10min.
Svaku kuglice cu razvučite na kruh veličinu okruglog tanjurića za kavu.