Fini pečeni krumpir iz folije ,nadjeven slanim inćunima ili dimljenim mesom odličan je prilog ili cjeloviti ručak uz salatu .Uživajte u ovom jelu koji vam čak može poslužiti u dane posta.
4 srednja krumpira/kuhana u kori
Sastojci:/4 osobe
4 srednja krumpira/kuhana u kori
Premaz:
4žlice maslaca
sol,papar
2 češanja češnjaka
1žlica ravna timijana/origana
4slana očišćena inćuna ili dimljeno meso/tanke fete pancete
100g naribanog sira
Kiselo vrhnje/opcionalno
Priprema:
Skuhate krumpir pa ga ogulite od kore.Narežite komade folije na veličinu u koju možete zamotati krumpir .Krumpir stavite u foliju pa oštrim nožem narežite na fete pazite da ne idete do kraja krumpir bi morao biti narezane a ne izrezane na komade.Odložite dok napravite nadjev:
U zdjelu stavite naribani/protisnuli češnjak,timijan malo soli i papra i po želji ili inćune ili narezanu pancetu .povežite sve u smjesu .
Smjesu podijelite na četiri dijela .premažete utor svakog krumpira smjeso .Zatvorite krumpir u foliju .Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/40min .otvorite foliju ,pospsite lagano sirom ,pa pustite da se krumpir još kratko zapeče i sir otopi.
Servirati kao samostalan obrok uz kiselo vrhnje i salatu ili kao prilog.