Dok ima jagodica još jedna fina torta.Izgleda kompliciran ali vjerujte mi vrlo je jednostavno, pa ne bi ja takav kolač ni uzela raditi da je komplicirana izvedba.😏😏
Sastojci;/mjera:čašica od kiselog vrhnja od 200g
3,5 čašice brašna
1 čašica fante/mineralna voda
1 čašica šećera
malo soli
1 čašica ulja
1 vanilija šećer
1 pecivni prašak
4 jaja
500g svježih ili smrznutih jagoda
1 kiselo vrhnje od 200ml/20%m.m.
200g krem sira
200ml vrhnja za šlag/mliječno
50g šećera u prahu/malo više po ukusu
2 instant želatine
100g đema od jagode ili maline
Pripremite veliki lim/38x30//kao da če te peći rolat/roladu/ od pećnice pa na njega stavite papir za pečenje ili zamastite i prospite brašnom.Zagrijete pećnicu na 170C
Brašno promiješate sa solju,pecivnim praškom.Dodate brašno u smjesu od jaja a potom i fantu.Nastavite miješati dok ne dobijete finu glatku smjesu.
Prebacite na lim za pečenje.Pecite u zagrijanoj pećnici 15min/provjerite čačkalicom.Ohladite.
Za to vrijeme napravite kremu.Namočite želatinu u hladnu vodu/ili se držite uputstva na kesici/
Očistite i operite jagode/možete ostaviti par komada za ukras/, ispasirate ih štapnim mikserom.U zdjeli izmiješate krem sir i kiselo vrhnje sa šećerom/ako želite slađe stavite više šećera u prahu/dodate ispasirane jagode i želatinu otopljenu u malo tople vode.Izmiješate sve dobro.Ostavite u frižideru pola sata ili u frizeru deset minuta.Izradite slatko vrhnje pa dodate u kremu koja se želirala izmješate u finu kremu.
Idemo slagati:
Biskvit lagano premažete đemom.
Narežite biskvit na trake širine 12cm,10cm8cm,5cm.3cm/mogu biti i uže nije problem samo ih sve ravnomjerno izrežete /.Premažete svaki dio sa kremom.krenete od najšireg pa do najužega, pazite da vam ostane dovoljno kreme da možete omazati cijeli kolač.Sve fino zagladite pa stavite kratko u frižider.
Otopite đem u lončiću pa ukrasite kolač polijevajući u trakicama, isto to možete napraviti bijelom ili tamnom čokoladom ako volite.Na vrh stavite jagodice.
Narežete na šnite , servirati uz kavicu.
Sastojci;/mjera:čašica od kiselog vrhnja od 200g
Tijesto:
3,5 čašice brašna
1 čašica fante/mineralna voda
1 čašica šećera
malo soli
1 čašica ulja
1 vanilija šećer
1 pecivni prašak
4 jaja
Krema:
500g svježih ili smrznutih jagoda
1 kiselo vrhnje od 200ml/20%m.m.
200g krem sira
200ml vrhnja za šlag/mliječno
50g šećera u prahu/malo više po ukusu
2 instant želatine
100g đema od jagode ili maline
Priprema:
Izraditi jaja sa obje vrste šećera dok se šećer ne otopi i jaja fino zapjene i uvećaju volumen.Dodati ulje pa nastaviti miješati .Pripremite veliki lim/38x30//kao da če te peći rolat/roladu/ od pećnice pa na njega stavite papir za pečenje ili zamastite i prospite brašnom.Zagrijete pećnicu na 170C
Brašno promiješate sa solju,pecivnim praškom.Dodate brašno u smjesu od jaja a potom i fantu.Nastavite miješati dok ne dobijete finu glatku smjesu.
Prebacite na lim za pečenje.Pecite u zagrijanoj pećnici 15min/provjerite čačkalicom.Ohladite.
Za to vrijeme napravite kremu.Namočite želatinu u hladnu vodu/ili se držite uputstva na kesici/
Očistite i operite jagode/možete ostaviti par komada za ukras/, ispasirate ih štapnim mikserom.U zdjeli izmiješate krem sir i kiselo vrhnje sa šećerom/ako želite slađe stavite više šećera u prahu/dodate ispasirane jagode i želatinu otopljenu u malo tople vode.Izmiješate sve dobro.Ostavite u frižideru pola sata ili u frizeru deset minuta.Izradite slatko vrhnje pa dodate u kremu koja se želirala izmješate u finu kremu.
Idemo slagati:
Biskvit lagano premažete đemom.
Narežite biskvit na trake širine 12cm,10cm8cm,5cm.3cm/mogu biti i uže nije problem samo ih sve ravnomjerno izrežete /.Premažete svaki dio sa kremom.krenete od najšireg pa do najužega, pazite da vam ostane dovoljno kreme da možete omazati cijeli kolač.Sve fino zagladite pa stavite kratko u frižider.
Otopite đem u lončiću pa ukrasite kolač polijevajući u trakicama, isto to možete napraviti bijelom ili tamnom čokoladom ako volite.Na vrh stavite jagodice.
Narežete na šnite , servirati uz kavicu.