Divna pizza koja objedinjuje sve divote Sorrenta/grad na jugu Italije / , dobro maslinovo ulje, sir , orahe i limun.Tradicija koja će vas ostaviti bez daha jer ovo je mediteran u onoj svojoj starinskoj , siromasnoj osnovi.Volim tradiciju i stara jela jer upravo tu treba početi svoje istraživanje gastronomije i okusa, to je baza iz koje onda možete izgraditi svoj gastronomski put, svoj stil i stav o hrani.Napisati ću vam tijesto iako možete koristiti tijesto za pizzu koje inače koristitite .Uživajte u gurmanskom okusu ovog jednostavnog jela!
250ml tople vode
1/2žličice kvasca
10g soli
1žličica maslinovog ulja
Sastojci:
Tijesto:
400g brašna250ml tople vode
1/2žličice kvasca
10g soli
1žličica maslinovog ulja
Nadjev:
100 g fioridilatte sira /mozzarelle
2žlice provalone/jači/parmezan/grana padano
60g oraha
2žlice dobrog maslinovog ulja
1/2 limuna korica
Priprema:
Tijesto:zamiješate sve zajedno sa toplom vodom, ostavite stajati 1h.
Razvaljate tijesto/ja sam to napravila na dugo vi možete raditi okruglu pizzu to ostavljam vama, no ako radite pizza party morate odvojiti oblikom okuse/.Tijesto bi trebalo biti tanko a pizza kasnije hrskava. ne kruhasta.Premažete tijestom maslinovim uljem/trebalo bi biti baš onako dobro maslinovo ulje da se ipak malo osjeti/naribate/natrgate po pizzi mozzarellu, lagano posolite.
Zagrijete pećnicu na maksimum.Stavite je na deset minuta u pećnicu.Izvadite je stavite orahe pa vratite još na 5 min u pećnicu/orasi će se tostirati pustiti svoje ukusno ulje po pizzi/rasporedite ih pravilno.Pizza je gotova kad se počne micati po limu, najbolje i najednostavnije će biti da je stavite na papir za pečenje /iako to nije baš po pravilu ali mi doma nemamo krušne peći/.
Pizzu izvadite prospite ribanim parmezanom i koricom limuna, pustite minutu-dvije da se sve otopi i spoji, narežete i servirate.