Mesne okruglice u hladnom umaku /ovaj umak porijeklo vuće iz Južne Amerike/ iako ga sa malim odstupanjima možete naći i na cijelom mediteranu/ e, sad tko je kome pokazao recept ne znam, znam samo da je vrlo ukusan, u ovom slučaju za serviram uz mesne okruglice.Na coolinarici možete naći, u mojim receptima, ovaj umak u kombinaciji sa povrćem pa pogledajte i taj recept ako želite laganiji obrok.Uživajte u još jednoj varijaciji.
Sastojci:
.
oko 650 g mljevenog miješanog mesa/srednje masno po ukusu/
1žličica senfa
1 žličica kečapa
sol,papar
1 jaje
malo ljute mljevene paprike
malo timijana
1 češanj češnjaka
malo krušnih mrvica
Chimichurri umak:
6-7 žlica maslinovog ulja
sol,papar
150g feta sira
2češnja češnjaka
1/2žličice svježeg origana/suhi
2 žlice nasjeckanog peršina
3žlice vinskoga octa/svijetli/
1žličica soka od limuna
Priprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za meso izradite sve dobro miješajući da se meso poveže , dodati toliko mrvica koliko je potrebno da se dobije fina smjesa.odložite na pola sata .Iz smjese radite komadiće otprilike veličine marelice /bitno je da se kuglica može pojesti u jednom zalogaju/.Stavite okruglice na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje , možete ih po želji pokapati sa malo maslinovog ulja prije pečenja.Pecite okruglice pola sata u zagrijanoj pećnici na 180C.
Dok se okruglice peku vi napravite umak :stavite u posudu sve sastojke osim feta sira pa dobro promiješate, isprobate okus pa ga doradite u slanost i kiselosti po želji, možete naravno dodati još začina to ostavljam vama.Ostavite da se dobro ohladi.
Posložite pečene okruglice na tanjur za serviranje, pospete umakom, te okolo prospete razmrvljenu fetu.Servirate sa preprženi trokutima tortilja, začinjenim po vašem okusu ili kupite već gotove tortilje.